Dommersokker

Dommersokker til dommere! Som dommer er det vigtigt, at du har gode ben til hele kampen og din dommerfløjte parat. Det kan dine sokker faktisk hjælpe dig med, ved at have en god og støttende pasform og sørge for, at dine fødder er tørre og varme under hele kampen.

Derfor er det vigtigt, at du vælger de helt rigtige sokker til kampen. Ikke bare et par sorte sokker fra skuffen derhjemme, men rigtige dommersokker der er designet til, at du er aktiv på banen i samfulde 90 spilleminutter – eller hvor længe I nu spiller i den kamp, du er dommer i.

Find dommersokker her hos UniSport

Tørre fødder er gode fødder

En af de første ting, du skal sikre dig er, at dine fødder er tørre under hele kampen. For fodsved og anden fugt, der ikke kan slippe væk, er med til at kølne dine fødder af, ligesom fugtige fødder har større risiko for at få vabler og andre slidskader.

Vælger du f.eks. en af Nike’s specielsyede dommersokker, får du sokker, der er stikket i det særlige Dri-Fit materiale, der sørger for den bedste ventilation og komfort. Stoffet er fuldstændig åndbart og leder sved og anden væske igennem ved at flytte det fra huden og ud på ydersiden af stoffet. Herfra kan det hurtigere fordampe – forudsat at dine fodboldstøvler også er åndbare.

Materialet er lavet af et mix af polyester, spandex og nylon og er tilpas elastisk til, at det slutter tæt til både foden og underbenet.

dommersokker

Dommersokker fra Nike

Find dommersokkerne her hos UniSport

Dommersokker skal støtte og forebygge

Samtidig har Nike’s dommersokker særlige anatomiske puder placeret under foden, der støtter op og sørger for, at du ikke får ømme fødder under eller efter kampen. Støtten forstærkes af et særligt støttebånd, der løber under hele svangen på sokken. Det holder din fod stabilt og forebygger vridskader.

Samtidig er sokkerne udstyret med særlige forstærkninger, der beskytter og støtter din achilleshæl og anklerne ekstra godt. Det er de mest bevægelige dele af foden under en kamp, hvor du oftest få løbet i hele banens længde, for at kunne følge ordentlig med i, hvordan kampen forløber og hvad spillerne laver.

dommersokker_1

 

Find dommersokkerne her hos UniSport

Dommeren bliver ikke skiftet ud undervejs

De mange finurligheder der er indbygget i Nike’s specielsyede dommersokker er med til at holde dig på benene gennem hele kampen. For som dommer er du nok den ”spiller”, der bevæger sig mest.

Snart er du i den ene ende af banen og snart er du i den anden. Så skal der skridtes ud til frispark og måske lige løbes ud til linjerne for at konferere med linjedommerne eller for at tjekke knopperne på en spiller, der er ved at blive skiftet ind på banen.

Alt i alt bliver det til mange løbeture og mange skridt for dine fødder i løbet af sådan en kamp – og du skal jo være frisk hele vejen og holde dig kørende i toptempo. Der er nemlig langt imellem, at man hører om kampe, hvor dommeren bliver skiftet ud på grund af træthed – og Nike’s dommersokker skal nok hjælpe dig med at sikre, at det i hvert fald ikke sker for dig.