Af David Paris 

Den tidligere Manchester United-spiller og nuværende fodboldekspert på diverse engelske medier mener, at Chelseas defensive problemer i denne sæson, sammenlignet med sidste sæsons, skyldtes en ting. Nemlig salget af midtbanespilleren Nemanja Matic til Manchester United i sommers.

Det engelske medie The Telegraph skriver, at Phil Neville, der også har spillet et utal af engelske landsholdskampe, i et interview med BBC Radio Live, skulle have sagt følgende om Matic-transferen: “Hvad går der galt for Chelsea for tiden? Et ord. Matic. Det er så simpelt som det. Det minut de solgte Matic, var Chelsea dømt til at få problemer.”

“Da man i Chelsea havde Matic foran sig, sammen med N’Golo Kante, var der beskyttelse for fireback-kæden. Den person, der tog beslutningen om at sælge ham, burde fyres. Det er en af de dårligste beslutninger jeg nogensinde har set blive taget i Premier League. Hvis du spørg hvilken som helst af Chelsea-spillerne ville de med garanti ønske Matic tilbage. Chelsea forsøgte at erstatte ham med en, der kunne gøre det samme. Tiemoue Bakayoko er dog ikke den samme spiller. Han er ikke defensiv midtbanespiller.”

Udtalelsen er kommer forud for Matics tilbagevenden til sidste sæsons hjemmebane Stamford Bridge i weekenden. På søndag tager London-mandskabet nemlig i mod manager Jose Mourinho og resten af spillerne fra den røde del af Manchester.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Chelsea har lige nu defensive problemer og kunne igen i går aftes se tre point smuldre. De tabte med hele 3-0 til Roma og efter kampen erklærede Conte dog også, at holdet har brug for at finde balance på den centrale midtbane, således at de tre midtstoppere får bedre beskyttelse.

Den serbiske landsholdspiller er hurtig blevet en del af Mourinhos centrale midtbane og klubber som Real Madrid og Bayern München har eftersigende meldt deres interesse i spilleren.