Barcelona i transferkrise. Det er overskriften for denne artikel. Planen var, at man ville have fingre i Antoine Griezmann fra Atletico Madrid, men han har tidligere i dag annonceret en stor beslutning. Han bliver på Vincente Calderon og det bringer Barcelona i transferkrise. Den catalanske storklub skal nu se sig om andetsteds for at finde offensive forstærkninger.

Og det kan meget vel være en dansker, der er løsningen på Barcelona, der lige nu er i transferkrise. Han hedder naturligvis Christan Erisen. Han spiller i skrivende stund for Premier League-klubben Tottenham Hotspurs og er en af de hotteste navne lige nu. Han er manden, som vi danskere sætter vores lid til, når det handler om at komme videre fra gruppespillet i VM.

Dette fordi han i sandhed er manden, der kan afgøre en fodboldkamp på egen hånd. Det er nok også grunden til at de netop udkårne La Liga-mestre er interesserede i den tidligere Ajax-spiller.

Christian Eriksen

I januar hentede man godt nok offensivspillere Philippe Coutinho, men den catalanske storklub skulle eftersigende være på jagt efter en erstatning for midtbanespilleren Andre Gomes, der ikke vurderes til at have niveauet til at starte inde for Barcelona – og dermed heller ikke sidde på bænken. Bænken skal nemlig være lige så stærk som dem, der starter inde – det er filosofien, hvis man vil vinde store titler.

Barcelona i transferkrise: Har en plan C

Såfremt Eriksen-handlen ikke lykkedes, så skulle Barcalona have en plan B – eller plan C, som det virkeligheden er – efter Griezmann og Eriksen. Navnet på ham er Frenkie de Jong.

Han er kun 21 år og spiller i skrivende stund for Ajax i den bedste hollandske række. Han er et kæmpe talent og går en stor fremtid i møde, men i modsætning til Eriksen, så har han ikke bevist sit værd på et højt internationalt niveau. Ja er er brudt igennem hos Ajax, men ikke i Champions League eller på det hollandske landshold…