Andres Escobar

Andrés Escobar.jpg

Ikke mange mennesker nåede at opleve Andres Escobar og det er nok også kun de mest entusiastiske fodboldelskere som har hørt navnet før. Escobar var en colombianske forsvarspiller som veg hele sit liv til sin elskede sportsgren; fodbolden. Han repræsenterede sit hjemland Colombia under verdensmesterskaber i 1994 i USA.

I en kamp mod værtsnationen scorede den dedikerede spiller selvmål og for det skal være endnu mere bittert endte kampen 2-1 til USA og man kan sige, at Escobars mål var matchvindende. Fem dage efter Colombia var røget ud af turneringen besluttede han at tage til hjemlandet i stedet for den oprindelige plan; at besøge familien i Las Vegas, Nevada. I Colombia festede han så igennem med venner, men midt om natten skete der det mest forfærdelige man kan forestille sig.

Kl. 03 blev Escobar splittet med vennerne og han var alene på en fremmed parkeringplads, da tre mænd kom hen til ham og begyndte at diskutere som fulde mennesker gør. Før han kunne nå at gøre noget trak den ene mand en 38.kaliber pistol og skød ham seks gange for derefter at efterlade ham i sit eget, kolde, blod. Escobar blev eskorteret til hospitalet men blev hurtigt erklæret død.

Colombianerens begravelse blev overværet af 120.000 mennesker folk vil til evig tid huske dagen og ære ham. I juli 2002 opførte byen Medellin en statue til ære for ham.