Af Anders Lang Jensen

Den engelske storklub Manchester City og spanske FC Barcelona går ifølge spansk avis ind i en direkte duel om at skrive kontrakt med en midtbanemand fra tyske Borussia Dortmund. For to måneder siden smækkede sommerens transfervindue i, men fremtiden skal planlægges.

Photo by Clive Mason/Getty Images

De to europæiske storklubber forbereder allerede de kommende transfervinduer, og det næste er januars korte transfervindue. Ifølge det spanske medie Diario AS kæmper Guardiola side om side med sin gamle klub om den unge tyske midtbanemand Julian Weigl.

Mediet melder, at den sportslige ledelse på Camp Nou anser Weigl som fremtidens Sergio Busquets. Der er altså tale om en gardering for fremtidens defensive midtbaneprofil hos den spanske gigant. Næste sommer ønsker Barcelona at smide bud efter Dortmund-profilen.

Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images

I den catalonske hovedstad er der ingen tvivl om, at fremtiden skal sikres med både Iniesta og altså Busquets i den sidste del af deres flotte karrierer. Her er tyskeren et oplagt emne for ledelsen i det spanske som arvtager for den teknisk dygtige Busquets.

Spanske Pep Guardiola spiller med sin spanske stil i det engelske hos Manchester City, hvorfor manageren ligesom Barcelona ønsker en stabiliserende midtbanespiller, som kan tage fra defensivt, når holdet buldrer fremad i det sprudlende offensivfodbold, de praktiserer på Etihad Stadium.

Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Og med to spillere som Yaya Toure og Fernandinho der begge har kontraktudløb til sommer, vil den spanske manager have ungt blod til midtbanepositionen, da de to aldrende spillere ikke forventes at blive forlænget hos The Citizens.

Den blot 22-årige Dortmundspiller skrev under på en kontraktforlængelse sidste år i december måned, men ifølge mediet er det ikke umuligt at lokke tyskeren fra Borussia Dortmund. Det er udover den flotte karriere i en lav alder for Dortmund også blevet til 5 A-landskampe for Tyskland.

Weigl er netop kommet tilbage fra en slem ankelskade, der holdt ham ude i hele 4 måneder for den sydtyske storklub. Siden comebacket i september måned har den unge tysker spillet 4 kampe for Dortmund og leveret et enkelt mål.