Af David Paris 

Ifølge det engelske medie Goal.com skulle Manchester City-træner Pep Guardiola have sagt til det engelske fodboldforbund, at han er villig til at hjælpe det engelske landshold, hvis de skulle få brug for hans ekspertise forud for VM-slutrunden til sommer i Rusland.

Det engelske landshold med træner Gareth Southgate i spidsen skal forsøge at få VM-succes, altså vinde slutrunde, hvilket ikke er sket for landet siden 1966 – de er havnet i gruppe G med Belgien, Panama og Tunesien. Såfremt de skulle få problemer, skulle Guardiola være klar til at hjælpe – alt Southgate skal gøre er at spørge om hans hjælp. Det skriver Goal.com.

Guardiola har dog også sit ege at se til. Han er cheftræner for Manchester City, der i øjeblikket er i gang med at slå alle rekorder i Premier League. De er ubesejrede i 19 Premier League-kampe og fører med hele 13 point ned til de nærmeste forfølgeren fra bysbørnene Manchester United med træner Jose Mourinho i spidsen.

Guardiola vil hjælpe det engelske landshold til VM-sejr, men hvad så med hans eget hjemland, Spanien? (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Guardiola siger: “Selvfølgelig vil jeg hjælpe og snakke med dem – intet problem. De ved det sikkert ikke, men hvis jeg hjælper dem, får jeg også selv noget ud af det. Jeg bliver en bedre træner og mere inspireret. Så læringsprocessen går begge veje. Det er jeg sikker på.”

 

“Det er hele grunden til at jeg i sin tid forlod Spanien og Barcelona. Jeg er blevet klogere og en bedre træner af min tid i Bundesligaen og nu i England. Man lærer hele tiden noget nyt og det gælder i særdeleshed for mig. Jeg startede min trænerkarriere tidligt og har rejst rundt omkring i verden for at lære. Derfor går jeg altid efter nye muligheder for at få mere viden og derfor tilbyder jeg mine evner til det engelske landshold.”