Danmarks manager Åge Hareide har specielt fremhævet en spiller efter nationens første VM kamp i Rusland. Her er hvem han mener er kampens spiller. 

Haredise hold bruge lørdagen i Saransk, hvor de mødet Peru i begge nationers åbningskamp i denne VM-slutrunde. Kampene endte 1-0 til skandinaverne. Målet kom efter godt en times spil, hvor Bundesliga-angriberen Yussuf Poulsen nettede efter et flot opspil fra Christian Eriksen.

Dog var Danmark en del heldige. Tidligere i kampen havde det nyindsatte VAR-system afgjort et straffespark i Perus favør. Det brændte Cueva heldigvis og skød den langt over Schmeichels mål.

Og det er netop Schmeichel som Danmarks landstræner Åge Hareide fremhæver som banens bedste i går. Udover at holde målet rent i går, så har landsholdet med Schmeichel mellem stængerne ikke lukket et mål inden side de mødte Irland. Her scorede Shane Duffy.

 (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)

“Peru gjorde det godt. De presse os for at få et mål til sidst. Det er nu femte kamp i træk uden at lukke etmål ind. Det er meget svært at spille VM og stadig blive ved med at gøre det. ” fortalte normanden til BBC Sport.

Blev ikke kampens spiller

Efter Poulsens mål pressede Peru i den grad på i den anden enden. Danmark var dog heldige, at have Schmeichel på mål. Han reddede dem fra adskillige mål fra det sydamerikanske hold.

Poulsen blev udnævnt til den officielle Man of the Match, men flere af tilskuere og fans var ikke helt tilfredse med det. De mente nok mere, at det var Leicester keeperen Schmeichel, der havde fortjent det.

Det er Hareide enig med.

“Han er akrobatisk og meget hurtig. Hans arbejde på linjen er nok det bedste i verden, når han er i form. Han spillede en god kamp og var kampafgørende. Man bliver nødt til at anerkende hans præstation i går, men også forsvaret og hele holdet. “