Den traditionsrige engelske klub Huddersfield Town, med danske Philip Billing på holdkortet, rykkede i går op i Premier Leauge efter en straffesparksfinale på Wembley. Træneren, Wagner, ser meget frem til at møde Jurgen Klopps mandskab, Liverpool. 

Af David Paris 

I går stod den tyske træner David Wagner overfor hans livs vigtigste kampe. Hans mandskab, Huddersfield Town skulle op imod Reading på Wembley. En kamp, der ville afgøre, hvilket hold, der skulle spille Premier League næste sæson. Ifølge engelske medier var der omkring 1,7 milliarder kroner på spil og det gør derfor playoff-finalen i Championship til den finale i hele verden, hvor der står mest på spil.

Wagner og co. vandt på straffespark og skal derfor spille i Englands bedste række efter sommerferien. Det betyder, at klubben, med danske Philip Billing på lønningslisten, skal op i mod klubber som Chelsea, Manchester United og Liverpool. Og kampen mod sidstnævnte hold bliver en helt speciel oplevelse, i hvert fald hvis man spørger træner Wagner.

Wagner er fra Tyskland og arbejdede faktisk sammen med Liverpools træner Jurgen Klopp, dengang de begge var ansat i Borussia Dortmund. 45-årige Wagner stod i spidsen for klubbens andethold og kommunikationen med Klopp, der styrede førsteholdet, var derfor næsten daglig.

Wagner har udtalt, at han glæder sig helt enormt til mødet med Klopp og kampen mellem de to bliver en stor oplevelse. Samtidig håber han, at han kan forlænge låneaftalen med holdets målmand Danny Ward, der har været blandt de vigtigste i den netop færdig spillede oprykningssæson, fordi Ward har kontrakt med Liverpool.

Derudover har lejesvenden Aaron Mooy på midtbanen også været en vigtig brik i Huddersfields succes og Wagner håber derfor også, at han kan forlænge aftalen med Mooy, der er ejet af Manchester City. Han blev hentet sidste sommer fra Melbourne City og har ikke haft debut for Pep Guardiolas mandskab endnu. Spørgsmålet er om det overhovedet bliver ikke denne sæson…