3-5-2

Chelsea skiftede flere gange til denne formation i sidste sæson, f.eks., hvis Conte mente, at de havde for store problemer med at bryde gode lavt-stående defensive organisationer ned. Formålet var at bringe Cesc Fabregas i spil fra bænken og årsagen er simpel. Den spanske midtbanespiller er simpelthen blandt de mest kreative midtbanespillere i hele verden og han er manden, der kan lægge den målgivende aflevering, som afgør mesterskaber.

Denne formation skaber sammen med pladsen til Fabregas også en ny angriber. Den plads blev i sidste sæson enten spillet af Hazard som på billedet herover eller den unge angriber Michy Batshuayi. Costa og enten Hazard eller Batshuayi så ud til at nyde godt af Fabregas kreativitet og de kan ligesom blive fodret med sukkerbalder.

Nogen gange trak den tidligere Barcelona-spiller op i mellemrummet mellem de to angribere og de centrale midtbanespillere, hvilket gjorde det yderligere sværere for modstanderne at dække op for, og nemmere for Fabregas at lave assists og også selv blive farlig foran mål.

4-2-4

Da Conte forud for sidste sæson blev Chelsea-manager så man hurtigt, at han ændrede systemet i London-klubben og indførte den noget utraditionelle opstilling 3-4-3, altså med tre forsvarsspillere i stedet for fire. Det kan dog være, at han med indkøbet af Morata, genovervejer sin beslutning og igen har to midterforsvarer og en højre og en venstre back. Vi tror dog, at det er lidt usandsynligt, idet mange eksperter regner med 3-4-3-systemet som en af de væsentligste årsager til at klubben vandt mesterskabet i sidste sæson.

Opstillingen giver også mulighed for både at have Batshuayi og Hazard på banen samtidig og det er ikke dårligt…

Kun få gange blev opstillingen brugt i sidste sæson og det var primært, når Chelsea skulle bruge et mål og ikke kunne nøjes med f.eks. uagjort. Et af de bedste eksempler var klubbens sidste kampe i sidste sæson mod West Bromvich. En sejr ville betyde det engelske mesterskab til Chelsea. Batshuayi kom ind og opstillingen blev ændret til netop 4-2-4 og han scorede det afgørende mål i de døende minutter af kampen.

Derudover tror vi på, at Morata og Batshuayi kan blive et godt makkerpar, fordi de umiddelbart supplerer hinanden godt. Morata har gode førsteberøringer og lægger bolden godt af, men Batshuayi er en hurtigløber, der  med aflæg fra Morata til Fabregas kan få nogle friløbere mod modstanderens målmand. Vi får se.