BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 23:  Ronaldinho of Barcelona reacts during the La Liga match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou Stadium on December 23, 2007 in Barcelona, Spain. Barcelona lost 'El Clasico' with 1-0.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)

BARCELONA, SPAIN – DECEMBER 23: Ronaldinho of Barcelona reacts during the La Liga match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou Stadium on December 23, 2007 in Barcelona, Spain. Barcelona lost ‘El Clasico’ with 1-0. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)

Andrés Iniesta har fortalt en sjov og inspirerende historie fra dengang Ronaldinho spillede for FC Barcelona, hvor brasilianeren bildte hele holdet ind, at han skiftede til Real Madrid.

I forbindelse med den nye bog ‘The Artist: Being Iniesta’ har en anekdote fra Andrés Iniesta vakt opsigt. Det er en historie om Ronaldinho, der forud for den utrolig vigtige kamp mod Real Madrid tilbage i 2005 ringede til ham og fortalte, at han havde besluttet sig for at skifte til netop Real Madrid.

Det hele var dog et trick af Ronaldinho, der fuppede hele holdet. Få historien fortalt af Andrés Iniesta herunder.

– Et par dage før El Clásico mod Real Madrid, ringede Ronaldinho til mig derhjemme om natten. Jeg svarede, og han sagde til mig: ”Andres, jeg ved, klokken er tre, men jeg må tilstå noget. I juni vil jeg forlade Barca. Min bror har en aftale med Real Madrid. Det er utroligt mange penge, som jeg ikke kan afslå. Du er ung, du kan forstå … Men venligst fortæl det ikke til nogen i omklædningsrummet eller klubben, ikke forråd mig, jeg stoler på dig mere end nogen anden. Andrés godnat.”

– Han gav mig ikke tid til at sige noget. Den næste dag, var vi i træningslejr, og jeg mærkede en akavet stemning omkring mig. Hele holdet var tavs, og de var alle hilsede på Ronaldinho som aldrig før.

– Da dagen for El Clásico kom, fortalte Ronaldinho os i omklædningsrumemt: “Drenge, i dag er en meget vigtig kamp, de er stærke, men i disse dage opdagede jeg, at vi er ligesom en familie. Jeg ringede til hver enkelt af jer i løbet af natten, og jeg fortalte jer, at jeg skiftede i juni, men ingen af jer sagde det til nogen. Efter det, indså jeg, at vi var klar til at lide i stilhed i stedet for at forråde hinanden. Jeg bliver her i lang tid… Lad os nu gå ind på banen og give en lektion til Real Madrid-spillerne!”

Ronaldinhos trick over for holdkammeraterne gjorde i hvert fald ikke skade, fordi Barcelona vandt kampen 3-0, og den elegante brasilianer scorede selv to af målene.