Den iranske Lionel Messi blev i weekenden anholdt og bragt til politistationen, fordi han eftersigende forårsagede uroligheder i byen Hamaden, som er hovedstaden i Iran. 

Af David Paris 

En iransk student er blevet opdaget som den mellemøstlige Lionel Messi, fordi han simpelthen ligner den argentinske superstjerne på en prik. I weekenden blev den 25-årige iraner så arresteret og bragt til den lokale politistation i Irans hovedstad Hamaden. Årsagen var, at han skabte uroligheder og forvirring, fordi alle folk troede han var den rigtige Lionel Messi.

Det skriver det engelske medie BBC og understreger desuden, at iranerens rigtige navn er Reza Parastesh. Politiet var eftersigende nødt til at stoppe hans bil for at få ham med på stationen.

Det var angiveligt Parasteshs far, der opdagde sin søns utrolige lighed med Barcelona-spilleren Lionel Messi, der  er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller flere gange. Faren fik så sin søn til at gro et næsten identisk skæg med Lionel Messi og købte ham også en trøje fra den catalanske storklub med nummer 10 på ryggen.

Nedenfor er et billede, hvor Parastesh sammenlignes med den rigtige Messi:

Det er gået stærkt for manden til venstre, der på under en uge, er blevet kendt i hele verden og har aftenerne booket op diverse interviews i forskellige nationale og internationale talkshows. Derudover kommer han også til at figurere som model på en række photoshoots. Han fortæller selv:

“Nu ser folk mig virkelig som den iranske messi og vil have mig til at efterligne alt, hvad han gør. Når jeg dukker op i offentligheden, er folk virkelig chokerede. Jeg er rigtig glad for at se dem blive lykkelige og denne lykke giver mig meget energi.”

Nedenfor ses ‘den falske Messi’ i fuld størrelse.