Italiens fodboldforbund FIGC har annonceret, at de har ansat en ny træner, der skal stå i spidsen for landets landshold i de næste par sæsoner. 

Det drejer sig om italieneren Roberto Mancini, som de fleste nok husker fra hans tid i Manchester City i Premier League. Han bliver ansat efter den tidligere chef for landsholdet Gian Piero Ventura blev fyret efter han ikke formåede at få holdet med til VM, der løber af stablen om bare nogle ganske få uger.

Nu er der nyt blod på holdet, så mon ikke italienerne igen kan være med i toppen af international fodbold.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

“Roberto Mancini har skrevet under på en kontrakt som Italiens nye landstræner i fodbold. FIGC er nået til enighed med ham og han starter officielt i rollen i morgen, hvor han vil blive præsenteret kl. 12:00. ” annoncerede fodboldforbundet via deres egen officielle Twitter-konto.

Mancini, der vandt Premier League med Manchester City i sæsonen 11/12 er blevet ansat på en to-årig kontrakt. Desuden var mesterskabet med de blå fra Manchester klubbens første titel i 44 år.

Siden han forlod Etihad for fem år siden har den 53-årige manager været i spidsen for Galatasaray, Inter og senest i Rusland for at være træner for St. Petersborg i et års tid.

Han har været en succesfuld træner, men faktisk er det de færreste, der ved, at han også har spillet 36 landskampe for det hold, han nu står i spidsen for.
Italien var ellers opsatte på at hente Antonio Conte til som landstræner, efter der har været flere rygter om, at hans tid i Chelsea var forbi. Det sker nok ikke. Samtidig rygtes det også, at Carlo Ancelotti også har sagt nej til tilbuddet han fik inden Mancini.