Den engelske landsholdskeeper Joe Hart er inde i nogle turbulente år af sin karriere. Efter to år i Italien for en midterklub, er han tilbage i Premier League, men ikke mellem stængerne for en klub af Manchester Citys kaliber, som han tidligere har vundet det engelske mesterskab med. Nu viser en statistik, at han specielt har problem med flade skud i hans venstre side. 

Af David Paris 

Den engelske landsholdsmålmand Joe Hart blev frosset ud af Manchester City, da træner Pep Guardiola kom til klubben. Man skilte sig af med ham og den italienske Serie A-klub Torino blev destinationen. Årsagen var, at han ikke var god nok med fødderne, i forhold til Guardiolas forventninger og klubben fra den blå del af Manchester hentede i stedet Claudio Bravo fra Barcelona.

I Torino har det været blandet med succes og efter to sæsoner, er englænderen tilbage i den bedste engelske række. I dag er hans arbejdsgiver West Ham United, men måske er han slet ikke god nok til en klub af West Hams kaliber. Noget tyder nemlig på, at han har problemer med speciel én ting i sit målmandsspil – det viser ny statistik.

30-årige Joe Hart er overraskende dårlig ved flade skud i hans venstre side. Selv i Torino var den gal og det er den altså igen i West Ham United. Tal viser, at han i sin sæson i Torino fik 44 skud mod sig i venstre side, mens kun 25 blev affyret mod den højre side. Sine første tre kampe for West Ham har han lukket fem skud af syv ind i målet i den venstre side.

I 2015-16-sæsonen med City reddede han 46 procent af skudene til venstre for ham, mens han i Torino kun pillede 57 procent.

Hvad siger I til denne statistik: