José Mourinho tager afstand fra Chelseas beslutning om at sælge Mohamed Salah i sin tid. Endvidere insisterer han også på, at han ikke kan lægges til last for, at egypteren ikke leverede i tilstrækkelig grad på Stamford Bridge.

MANCHESTER, ENGLAND – OCTOBER 02: Ander Herrera of Manchester United (L) speaks to Jose Mourinho, Manager of Manchester United (R) after the final whistle during the Premier League match between Manchester United and Stoke City at Old Trafford on October 2, 2016 in Manchester, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Salah blev kåret til årets spiller i England efter en fantastisk debutsæson for Liverpool, og har nu scoret 43 gange henover alle turneringer efter to mål mod Roma i Champions League-kampen i denne uge. Det er mere end nogen anden spiller i Europa i denne sæson.

Mourinho blier rutinemæssigt kritiseret for at lade både Salah og Kevin de Bruyne forlade klubben under sit andet ophold på broen, men han placerer skylden på klubbens hierarki.

– Det er første gang, jeg kommer til at sige dette, men det var en anden uretfærdighed, som folk har påduttet mig. Folk siger, at jeg var den person, som solgte Salah. Det er det modsatte. Jeg købte Salah, fortæller han til ESPN Brasil.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Liverpool- og Arsenal-emne kan hentes gratis til sommer

– Det er det modsatte. Jeg var den, der købte Salah. Jeg var ham, som fortalte Chelsea, at de burde købe Salah. Det var med mig i spidsen, at Salah kom til Chelsea.

– Men han kom til klubben som en ung knægt. Fysisk var han ikke parat. Mentalt var han ikke paarat. Socialt og kulturelt var han fortabt og alt var svært for ham.

– Vi besluttede os for at leje ham ud, og han spurgte også om den mulighed. Han ville spille fast, så vi besluttede os for at udleje ham til Fiorentina. Og så besluttede Chelsea sig for at sælge ham.

LÆS OGSÅ: Skadeskvaler i Liverpool: Stjerne set på hospital

– Når de siger, at jeg er manden, som solgte ham, er det en løgn. Jeg købte ham. Jeg gik med til at leje ham ud. Jeg følte, det var nødvendigt.

– Beslutningen om at sende ham ud på en lejeaftale var en fælles, kollektiv beslutning. Men efter det, var beslutningen om at sælge ham og købe en ny spiller ikke min.

– Kort sagt, så købte jeg Salah. Jeg solgte ham ikke. Men det betyder ikke noget. Faktum er, at han er en fantastisk spiller, og jeg er meget glad for alt det, der sker for ham. Især fordi han scorer mod alle hold – men han scorede ikke mod os i to kampe.

LÆS OGSÅ: Salah afslører: Her er hemmeligheden bag min succes