Den sene pre-season start – 16. juli

José Mourinho, manden, der altid er så velforberedt lavede sin første fejl allerede inden sæsonen startede. Det er faktisk én af de få fejl, som Mourinho selv har været ude i pressen og indrømme.

Efter sidste sæson besluttede Mourinho nemlig, at give hele hans trup en hel måneds ferie. Dette betød, at man startede pre-season en uge senere end alle andre hold. Mourinho har efterfølgende indrømmet, at det var en fejl, fordi spillere ikke var i nærheden af kampform, da sæsonen blev skudt i gang.

Chelsea slår FC Barcelona – 29. juli

Chelsea skulle på deres pre-season tur møde FC Barcelona. Den kamp gik Chelsea hen og vandt efter straffesparkskonkurrence, og så var stemningen omkring klubben pludselig bedre.

GettyImages-482226492

(Getty Images)

Det var dog kun en pre-season kamp og reelt set blot endnu en af de meget korte opture, som Chelsea og Mourinho har oplevet i denne sæson.

Nederlaget til Arsenal i Community Shield – 2. august

4 dage efter Chelsea’s sejr over FC Barcelona, møder de Arsenal i Community Shield på Wembley. Det er kampen hvor sidste sæsons mester og pokalvinder møder hinanden.

Chelsea var på forhånd udråbt som favoritter, bl.a. fordi Arsene Wenger aldrig havde vundet over José Mourinho. Men Chelsea var bestemt ikke overbevisende, Chelsea-spillerne virkede ikke halvt så klar som Arsenal-spillerne og det betød at man led et nederlag på 1-0 til lokalrivalerne.

José Mourinho ville naturligvis ikke indrømme at nederlaget betød noget, men efter hans mange kontroverser med Arsene Wenger, så var det naturligvis et hårdt slag at tabe til franskmanden.