Barcelonas argentinske troldmand, Lionel Messi, anses af mange for at være en af de bedste spillere nogen sinde.

af: Emil Plovgaard

Og det er ikke uden grund. I øjeblikket er han klubbens mest scorende spiller med 566 mål i alt, det samme gælder i La Liga (392) og for Argentina (65).

Den 31-årige argentiner har også ni La Liga-titler, fem Ballon d’Or-priser og fire Champions League-trofæer på sit cv.

Men den engelske journalist, James Horncastle, fortæller til BBC Radio 5’s Live’s Football Daily-podcast, at tingene kunne have set meget anderledes ud for Messi.

LÆS OGSÅ: Video: Se Tottenhams nye stadion

– Han fandt den rette klub, miljø og uddannelse, for det betyder uvurderligt meget for en spillers udvikling, fortæller Horncastle.

– Fabio Capello har blandt andet fortalt en historie om, at da Juventus skulle spille mod Barcelona, så så han Messi og sagde: ’Jeg vil have den spiller. Skaf mig en lejeaftale med ham’. I sidste ende blev han dog frustreret.

– Genoas præsident hævdede, at han afviste at få Messi på prøve, da han var hos Como (et italiensk hold, der spiller i 4. division). Det ville have været spændende at se, hvordan tingene var gået, hvis han var endt dér.

På trods af sin fremskredne alder – Messi er 31 år – er der dog ingen tegn på, at Messi er i en nedadgående udvikling. I denne sæson er det således blevet til 14 mål i 13 optrædener for Barcelona.

LÆS OGSÅ: Undrede du dig også? Derfor spillede Ronaldo ikke mod Italien