Tingene går ikke helt efter bogen i den tyske storklub Borussia Dortmund. Nu er endnu en af klubbens nøglespillere nemlig blevet langtidsskadet. 

AF KRISTIAN PARIS

Det drejer sig om manden, der næsten har spillet hele sin karriere i klubben – Mario Götze, der angiveligt vil være ude indtil efter jul og ind i det nye år. Det bekræfter klubben selv.

Den 25-årige tysker er skadet med en form for brud i hans øvre og nedre ankel på venstre fod. Det kommer efter et slag i kampen i weekenden mod Schalke. En kamp, der endte meget skuffende i det klubben lynhurtigt kom foran med 4-0. Det endte dog med, at kampen sluttede 4-4 – yderst besynderligt.

Den tyske landsholdsspiller forventes at være ude i mindst seks uger, og det betyder, at Götze ikke kan spille i Bundesligaen indtil efter vinterpausen.

Det faktum vil dog næppe hjælpe den nye manager, der kom til i sommers, Peter Bosz med at holde liv i sæson 12/13s håb om at igen spille med i Bundesligaens elite og være med i kampen om mesterskabet – for de evige konkurrenter fra Bayern München har vundet den de sidste fem år.

Mange fans håber dog allerede nu på, at den tidligere Ajax manager bliver fyret fra Westfallenstadion – især efter Dortmunds kollaps mod derbyet mod ærkerivalerne fra Schalke 04.

Fire mål fra fire forskellige spillere, deriblandt et hovedstød fra Götze, bragte som sagt Dortmund foran med 4-0 efter blot 25 spillede minutter. Det endte dog som bekendt ikke særlig godt for tyskerne, der måtte se sig selv indkassere samme antal på i anden halvleg, da  Guido Burgstaller, Amine Harit og Daniel Caligiuri gjorde det under mod Bosz og co.

Brasilianske Naldo sørgede for uafgjort fire minutter inde i overtiden. Desværre for Dortmund.

Dortmund møder i næste runde Bayer Leverkusen, hvor de jagter deres første sejr i ni Bundesliga kampe og Champions League kampe…