Kasper Schmeichel

Fulde navn: Kasper Peter Schmeichel

Klub: Leicester City

Løn: 80.000 pund om ugen

Land: Danmark

Født: Den 5. november 1986 i København

Højde: 1,89 meter

Vægt: 89 kilo

Position: Målmand

Kasper Schmeichel er en dansk professionel fodboldspiller, der er målmand for engelske Leicester City og det danske landshold. Han er søn af den tidligere Manchester United-målmand, Peter Schmeichel, der blandt andet har vundet EM-guld med Danmark.

Schmeichel begyndte sin professionelle karriere hos Manchester City. I denne periode var han dog også udlejet til klubber som Darlington, Bury og Falkirk.

På trods af, at han havde fået nummer 1 op til sæsonen 2007/08, resulterede ankomsten i Joe Hart i, at Schmeichel blev lejet ud til Cardiff City.

I 2009 skiftede han til Notts County, hvor han skulle arbejde sammen med hans tidligere træner, Sven-Göran Eriksson.

Her blev han dog kun i kort tid. I maj 2010 skrev han nemlig under på en kontrakt med Leeds United. Endnu engang var opholdet kortvarigt.

Schmeichel skiftede i 2011 til Leicester City, hvor han har spillet lige siden. Det er blevet til over 300 turneringskampe for The Foxes. Sammen med klubben vandt han i 2013/14-sæsonen The Championship, og to sæsoner efter skete det mirakuløse så. Premier League-guldet tilfaldt underdogsene fra Leicester City.

Schmeichel blev for første gang udtaget til det danske landshold den 13. maj 2011 i en kamp mod Island. Han var en del af truppen til EM i 2012, men fik ikke debut før i 2013.

Kasper Schmeichels klubhistorie

Kasper Schmeichel er født og opvokset i København, men blev i en tidlig alder solgt til Manchester City. Det skete i september 2002. I januar 2006 skiftede han til Darlington fra League Two på en lejeaftale.

Et måned efter, at han var vendt tilbage til Manchester City, blev han lejet ud igen. Denne gang til Bury. Herr fik han 15 optrædener.

I januar 2007 skiftede han til skotske Falkirk på en lejeaftale. Han blev kåret til kampens spiller mod Rangers den 18. februar 2007. Han reddede også et straffespark fra Craig Bellamy, da Falkirk slog Celtic med 1-0 den 18. marts 2007.

Schmeichel fik sin debut for Manchester City i en kamp mod West Ham United den 19. august 2007, hvor han holdt buret rent i en 1-0-sejr. En uge efter, i kampen mod rivalerne fra Manchester United, blev det også til endnu et clean sheet i en 1-0-sejr.

Han skrev under på en fire-årig aftale med Manchester City i september 2007. Måneden efter blev han lejet ud til Cardiff City i The Championship. I 2007 blev han kåret til årets danske talent.

Lejeopholdet med Cardiff City blev i første omgang forlænget, men forlængelsen blev afbrudt, da Andreas Isaksson ville væk fra Manchester City. Derfor blev kaldt Kasper kaldt tilbage til Manchester.

Den 13. marts 2008 blev han lejet ud til Coventry City. Hans far, Peter, udtalte dog, at Kasper ikke var glad i Manchester City, og at han ville væk fra klubben.

Den 4. januar 2009 lød det også fra Kasper selv, at han ville væk i et interview med Daily Mail, da han var faldet yderligere ned i rangordenen hos klubben.

Skiftet til Notts County

Den 14. august 2009 skiftede han dog permanent væk fra Manchester City. I stedet skrev han under på en kontrakt med Notts County. I løbet af sin tid i klubben, holdt han buret rent i imponerende 24 ud af 43 kampe. På grund af finansielle problemer i klubben, blev hans kontrakt dog ophævet længe før, den udløb. Schmeichel tjente angiveligt 15.000 pund om ugen, og det var for meget i forhold til, hvad en ny bestyrelse kunne betale. Da han kom til Notts County, stod Munto Finance bag kontrakten, men de trak sig efter et stykke tid.

Mægtige Leeds venter

I 2010 blev han derfor kædet sammen med en række Premier League- og Bundesliga-klubber, men skrev i stedet under med Leeds United den 27. maj samme år.

Han fik debut for Leeds i en kamp mod Derby lørdag den 7. august 2010. Schmeichel var med, da Leeds fik 1-1 på Emirates Stadium mod Arsenal i FA Cuppens tredje runde den 8. januar 2011.

Den 20. juni 2011 kunne Leeds offentliggøre, at de havde modtaget et bud fra Leicester City.

Leicester-eventyret

Leicester Citys danske målmand, Kasper Schmeichel, jubler efter, at kampen netop er blevet fløjtet af mod West Ham, og hans klub, Leicester, har sikret sig et vitalt point i overtiden. Foto: EPA/TIM KEETON

Den 27. juni 2011 kunne Kasper Schmeichel endelig kalde sig selv Leicester-spiller.

Til at starte med, fik han en kontrakt, der var gældende i tre år. Skiftet til Leicester betød, at han atter blev genforenet med Sven-Göran Eriksson, som han havde haft som træner i både Notts County og Manchester City.

Schmeichels præstationer i Leicester-trøjen begyndte hurtigt at vække genlyd over hele England. Hans daværende træner, Sven-Göran Eriksson, sammenlignede ham dengang med det engelske landsholds faste målmand på det tidspunkt, Joe Hart. I sin første sæson for The Foxes holdt Schmeichel målet rent i 17 kampe og reddede 4 straffespark.

I den første halvdel af 2012/13-sæsonen havde Kasper Schmeichel holdt buret rent i 12 ud af 28 kampe. Den gode form fortsatte. Det satte gang i rygter om et muligt skifte til Real Madrid. Det kom der dog ikke noget konkret ud af. Til gengæld fik han debut på det danske landshold i denne sæson.

I løbet af 2013/14-sæsonen gik Leicester ubesejret igennem 19 kampe i The Championship, og en stor del af æren kan godt tilfalde Kasper Schmeichel. Han holdt nemlig målet rent i ni ud af disse. Dette førte til, at han i januar 2014 blev kædet sammen med et skifte til både Manchester United og AC Milan. I slutningen af sæsonen, blev det offentliggjort, at Schmeichel havde forlænget sin kontrakt med klubben, således den nu først udløb i sommeren 2018. Denne sæson bød samtidig på oprykning til landets bedste række, Premier League.

Leicester overlevede med nød og næppe i Premier League i 2014/15-sæsonen. Dette takket være en helt formidabel slutspurt, hvor der blev vundet fire ud af fem kampe i april 2015. Schmeichel var af den overbevisning, at den daværende træner, Nigel Pearson, burde vinde årets træner i Premier League. Endvidere udtalte han, at det var den bedste manager, han havde spillet under. Selvsamme Pearson blev dog fyret i sommeren 2015.

Premier League-guld

2015/16-sæsonen skulle gå ind i historiebøgerne for Leicesters vedkommende. Under ledelse af Claudio Ranieri, vandt Schmeichel og co. Premier League-titlen. Dermed havde Kasper gjort akkurat det samme som sin far, Peter, der også vandt Premier League, dog med Manchester United.

På trods af rygter om et skifte efter en stor sæson for Kasper Schmeichels vedkommende, skrev han under på en ny kontrakt med Leicester den 6. august 2016. Dette betyder, at hans kontrakt nu først udløber i 2021.

Den tragiske helikopterulykke

Schmeichel var vidne til den helikopterulykke, som den 27. oktober 2018 kostede fem mennesker livet. I helikopteren var blandt andet Leicesters ejer, Vichai Srivaddhanaprabha. 

Landsholdskarriere

Kasper Schmeichel takker af efter ottendedelsfinalen mod Kroatien, som endte med et dansk nederlag efter straffesparkskonkurrence. Foto: Julian Finney / Getty Images

Schmeichel blev udtaget til det danske landshold for første gang den 13. maj 2011 i en venskabskamp mod Island. Han blev dog ikke brugt i den kamp.

Han blev også udtaget til EM i Polen og Ukraine i 2012. Han var dog med som tredjevalg, så der blev ikke nogle spilminutter til Kasper Schmeichel.

Schmeichel gjorde debut på landsholdet i en venskabskamp mod Makedonien den 6. februar 2013. Kampen endte 3-0 i danskernes favør.

Han blev også udtaget til VM i Rusland i 2018. Her blev han blandt andet kåret til kampens spiller i Danmarks første kamp. Det samme var tilfældet i ottendedelsfinalen mod Kroatien, hvor han reddede et straffespark fra Luka Modric i forlænget spilletid, samt yderligere to i straffesparkskonkurrencen.