Af Anders Lang Jensen

En af den moderne fodboldæras største spillere, Andrés Iniesta, overvejer sin fremtid i FC Barcelona, hvor han i næsten 15 år har været en af de bedste og mest afgørende spillere. Det kan åbne døren for et drømmeskifte for Christian Eriksen, som er et emne i FC Barcelona.

Det er den store Barcelona-sportsavis Diario Sport, som i dag skriver, at Iniesta er i tvivl om hans fremtid fortsat ligger i klubben på mægtige Camp Nou, hvor han har vundet utallige store titler med. På avisens forside står der skrevet:

”Eksklusivt: Iniesta overvejer at flytte til Kina,”, og derudover fortæller kilderne, at Iniesta har modtaget et tilbud fra den kinesiske klub Tianjin Quanjian, som tilbyder ham svimlende 260 millioner kroner per sæson. En helt igennem ustyrlig månedlig løn.

Kreatøren har ikke den samme rolle på holdet som tidligere. Det er en af årsagerne til, at Iniesta kan finde på at forlade klubben, ifølge avisen, som skriver, at FC Barcelona giver midtbanestjernen ”friheden til selv at vælge sin fremtid, og spilleren er usikker på, om han er en nøglespiller for Valverde.”

Iniestas potentielle karriereskift til kinesisk fodbold vil ikke bare være afslutningen på en æra i FC Barcelona, hvor Iniesta er en af de sidste spillere fra klubbens ungdomsakademi La Masia, der er tilbage på holdet som en af de store profiler.

Christian Eriksen

Danske Christian Eriksen leverer lige for tiden stort for engelske Tottenham, og tidligere har den store spanske avis Mundo Deportivo meldt, at FC Barcelona stod mellem Liverpools Philippe Coutinho eller den danske landsholdsstjerne i valget om klubbens næste store transfer.

Det blev dog Philippe Coutinho, som nu er at finde på Camp Nou, men som decideret afløser for Andrés Iniesta, ligner Christian Eriksen en mere naturlig playmaker end Philippe Coutinho.

LÆS OGSÅ:

VILDT: Manchester United køber dansk klub!