Den engelske landsholdsangriber Harry Kane er netop blevet Premier League-topscorer og derfor er det ikke underligt, at Europas største klubber rigtig gerne vil have fingre i ham. 

Af David Paris

Spydsspidsen på Real Madrid-holdet er Karim Benzema og den franske angriber har i flere sæsoner været mand på positionen som hængende angriber. Klub-præsidenten Florentino Perez kunne meget vel være interesseret i at forbedre holdet offensive kvaliteter og måske endda erstatte Benzema. Afløseren er måske Tottenhams Harry Kane, der med 29 mål blev Premier Leagues mest scorende spiller for anden sæson i træk.

Den engelske landsholdsangriber koster angiveligt i omegnen af 750 millioner kroner, hvilket var nogenlunde det samme beløb, den spanske hovedstadsklub betalte Tottenham tilbage i 2013, hvor walisiske Bale flyttede til Santiago Bernabeu.

Harry Kane er kun 23 år, men har allerede etableret sig på den internationale scene og med flere betydningsfulde scoringer i Europa League og på landsholdet, er Tottenham-angriberen i sandhed en mand, der er kommet for at blive.

Tottenham sluttede som nummer to i Premier League – den højeste placering i mange år, og såfremt London-klubben ønsker at fastholde denne status de næste sæsoner, kræver det, at de ikke sælger deres bedste spillere til andre af Europas bedste klubber. I årenes løb har man flere gange solgt stjerner, som f.eks. Luka Modric og førnævnte Gareth Bale til Real Madrid, men også Dimitar Berbatov og Michael Carrick solgte man i tidernes morgen til Manchester United.

Topscorer-titlen blev sikret i sidste spillerunde med et hattrick og det bragte ham op på svimlende 29 mål i kun 30 kampe. På andenpladsen kom Evertons Lukaku med 25 mål og Alexis Sanchez indtager tredjepladsen med 24 mål, mens Sergio Aguero og Diego Costa scorede lige mange mål, 20 af slagsen, hvilket giver dem en fjerdeplads på topscorerlisten.