Lazio tog i sidste weekend hjemme imod Serie A-konkurrenten Sassuolo. Lazio vandt kampen sikker 6-1, men undervejs kom der nogle racistiske tilråb fra Lazio-fansene og der er kommet en midlertidig straf.

Af Lasse D. Drescher

Den italienske storklub vandt i løbet af weekenden 6-1 hjemme, mod Serie A-konkurrenten Sassuolo. Det hele var dog ikke fantastisk for hjemmeholdet, da der var nogle tilråd under kampen som klubben nu bliver straffet for.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Mediet Insiderworld skriver at der var to spillere for Sasssuolo, som tilråbende var rettet mod. De to spillere Claud Adjapong og Alfred Duncan var i løbet af kampen ofre for de racistiske tilråb fra fansene.

Det meldes at der på et af Stadion-afsnittene på Lazios hjemmebane, kan være omkring 5500 mennesker. Det meldes samtidig at det formentlig har været omkring 2000 af de 5500 som tog del i de racistiske tilråd.

Alfred Duncan er landsholdsspiller for Ghana, imens at Claud Adjapong er født i Italien men hans forældre er også fra Ghana. Mediet skriver samtidig at speakeren på Lazios hjemmebane, skulle have advaret Lazio-tilhængerne undervejs.

Claud Adjapong udtaler følgende til ANSA:

“Jeg hørte de racistiske tilråb på Olympico, men når jeg er på banen ligger alt mit fokus på kampen. Jeg lukker fuldstændig af for alt andet, end hvad der sker i kampen. Det er dog sært at diskrimination grundet hudfarve eller seksualitet stadig er så stort et problem i 2017.”

Alfred Duncan udtaler følgende til Ghanaweb tilbage i 2015:

“Problemet med racisme, er at det er så besværligt at håndtere. Jeg har selv oplevet det, og jeg er glad for at sprede budskabet med at vi alle er lige, lige meget hvilken hudfarve man har.

Det forlyder sig at speakeren bad dem om at stoppe med de tilråb øjeblikkeligt. Hvis de fortsatte ville kampen blive suspenderet med øjeblikkelig virkning. Lazio-fansene stoppede med de racistiske tilråb, og derefter blev kampen spillet færdig.

Mediet skriver samtidig at der er faldet en dom, men det meldes kun at dommen er midlertidig. Lazio skal i de næste to hjemmekampe have lukket for stadion-afsnittet hvor de racistiske tilråb kom fra.

Samtidig med at Lazio nu skal holde det afsnit lukket i hjemmekampe, forventes det også at der vil lande en stor bøde hos Lazio-ledelsen. Racisme er nemlig noget af det i fodbold som bliver straffet hårdest, da det på ingen måde er accepteret.

Læs også: Dortmund-stjerne fastslår: Drømmer om at spille for denne klub