Den 50-årige fodboldspiller Kazu Miura er netop fyldt 50 år, men det har tilsyneladende ikke sat en stopper for den japanske angribers professionelle fodboldkarriere, da han lige har underskrevet en ny kontrakt med en japansk 2. divisionsklub. 

Af David Paris

Historien om den japanske fodboldspiller, Kazu Miuras karriere er simpelthen fantastiske og intet mindre end beundringsværdigt. Få her hele historien om den fødselsdagsbarnet, der dags dato er trådt ind i anden halvdel af sit århundrede som menneske.

Moderne fodbold, talentscouting ogg træner er efterhånden udviklet i en sådan grad, at de største talenter udpeges tidligere og tidligere og debuten på seniorplan for de bedste unge spillere, ser ud til at komme tidligere og tidligere. I dag bliver en fodboldspiller, med undtagelse af målmanden, betragtet som ‘gammel’ i slutningen af 20’erne og når vedkommende har passeret 30 år, er tendensen, at støvlerne så småt skal til at lægges på hylden. En mand, der er bevis på det modsatte af det, er Kazu Miura, der fylder 50 år i dag og stadig er aktiv som professionel fodboldspiller.

Ingen tegn på pension – overhovedet!

Man kan vist godt kalde Kazu Miura, hvis fulde fornavn er Kazuyoshi, for en veteran i fodboldverden og flere gange har eksperter, holdkammerater, venner og familie af hans, forslået at han skulle lægge fodbolden bag sig.

King Kazu, som han også bliver kaldt, fik sin officielle professionelle debut på fodboldbanen i år 1986 efter at have rejst til Brasilien for at opnå sportlig anerkendelse. Fodbolden betød ikke meget for japanerne på det tidspunkt og han skrev som sagt under med den brasilianske klub Santos. I sin lange tid som fodboldspiller har han spillet i mange forskellige klubber, men faktisk har han spillet i den samme japanske 2. divisionsklub i over 10 år. Siden 2005 har han nemlig været angriber eller fløjspiller for Yokohama FC.

Han udenlandske karriere har dog ikke været den største af slagsen og Miura har det klart bedst fodboldmæssigt på eget græs i Japan. I 1994 blev han den første japaner til at spille professionel fodbold i Italien, da han skiftede til Genoa. I sin første sæson nettede han kun én gang i 21 kampe og turen gik derfor hjem til Japan. Senere prøvede han lykken i Kroatien i hovedstadsklubben Dynamo Zagreb. Her gik det heller ikke som forventet og turen gik atter tilbage til de trygge rammer i Asien. Siden 2005 har han som sagt repræsenteret Yokohama FC, dog med en enkelt afhopper samme år, i form af en udlåningsaftale til  Sydney FC i Australien.

Hvad angår den internationale karriere har King Kazu bestemt også gjort sig bemærket positivt. 89 kampe og 55 mål for det japanske landshold er bestemt en godkendt præstation og i 1993 blev han kåret til bedste asiatiske spiller.

Ny kontrakt netop underskrevet

I januar, tidligere i dette år, satte Miura sin underskrift på en etårig aftale med Yokohama FC og i dag er han så fyldt 50 år. Tidligere i dag var han og resten af holdet i kamp, som endte sejrrigt mod Matsumoto Yamaga og i et interview efter kampe sagde Miura følgende: “Denne vundne kamp er en gave til mig fra vores tilhængere, holdkammerater og personale. Tak så mange gange. Jeg følte den bedste atmosfære i vores stadion, så vi havde meget høj motivation. Jeg håber, vi spiller hver gang i denne atmosfære og jeg vil prøve at holde teamet motiveret.”

En imponerede milepæl, der ikke mange fodboldspillere kan prale af. For at sætte det hele i perspektiv er den ældste spiller i Premier League nogensinde John Burridge med 43 år og 163 dage.