Den argentinske superstjerne, Lionel Messi, er indehaver af et hav af rekorder. Barcelona-stjernen har ofte slået talrige rekorder, som man næppe troede, nogen ville slå. Hans offensive kvaliteter på en fodboldbane kan ikke diskuteres, og har i mange år stået for sig selv. Der er dog måske én rekord, som han ikke kommer til at slå i løbet af sin aktive fodboldkarriere.

Der er tale om frisparksmål. Den lille offensivspiller har ikke altid været det foretrukne valg hos Barcelona, hvad angik frisparkstagere. Efterhånden som årene skred frem viste han dog, at også evnerne, når det kommer til at sparke dødbolde, var af første klasse.

I weekenden rundede han mål nummer 40 på frispark i løbet af karrieren. Således har han scoret 34 frisparksmål hos Barcelona, mens det er blevet til seks på det argentinske landshold.

LÆS OGSÅ: Noget stort på vej: Neymar har sendt denne besked til Messi på Twitter

Rekorden sidder brasilianske Juninho dog på. Han har scoret utrolige 77 mål direkte på frispark. Imponerende.

Herunder kan du se, hvilke spillere, der har scoret flest mål på direkte frispark:

Juninho Pernambucano – 77 mål
Pelé – 70 mål
Victor Legrotaglie – 66 mål
Ronaldinho – 66 mål
David Beckham – 65 mål
Diego Maradona – 62 mål
Zico – 62 mål
Ronald Koeman – 60 mål
Rogério Ceni – 59 mål (og ja, det er ham målmanden fra Brasilien, som altid sparkede frispark for sin klub, Sâo Paulo. Han er i øvrigt den mest scorende målmand gennem fodboldhistorien.)
Marcelinho Carioca – 59 mål

LÆS OGSÅ: Stiller støvlerne på hylden til sommer: Nu er Xavi klar til at blive træner

Foto: David Ramos/Getty Images

Dermed mangler der altså 19 mål direkte på frispark fra Lionel Messi, hvis han skal snige med på listen over de ti mest scorende frisparksskytter. Der mangler hele 37 mål på direkte frispark fra Messis side, såfremt han skal stå side om side med frisparkslegende, Juninho Pernambucano. Det skal han nok ikke regne med.

For Argentina har han scoret direkte på frispark mod Paraguay, Uruguay, Nigeria, Panama, USA og Colombia. Især frisparksmålet mod USA var noget, som blev bemærket verden over. Du kan se det med dine egne øjne her.