Liverpools makkerpar i venstrebacken Andrew Robertson og højrebacken Trent Alexander-Arnold har for alvor vist, der styrker i denne sæson. Med et hav af assists har de vist, at de tilhører toppen af verden inden for fullbacks. Det skriver Goal.com.
 
“Vi vil gerne have fire eller fem spillere i boksen. Rigtig gerne. Vores ide er, at vi gerne vil have den ene fullback til at slå indlægget, mens den anden scorer på indlægget. Så er det fullbacks samarbejde i høj klasse,”, udtalte Liverpool-assistentræneren, Pep Linders, tilbage i februar måned.
 
Målsætningen er ikke helt blevet indfriet – endnu, for der er stadig èn kamp tilbage – men det ændrer ikke på det faktum, at Liverpools fullbacks i denne sæson har været ekstraordinære. Og det er ikke to spillere, der i forvejen var udset til at være blandt de bedste i verden på sin position.

 

Verdens bedste fullbacks

 
Glem Dani Carvajal og Marcelo, Joshua Kimmich og David Alaba og Joao Cancele og Alex Sandro. Det er makkerparret fra Skotland og vest Derby- der styrer showet. Robertson på venstreback og Alexander-Arnold. De har været ansvarlige for 27 procent af Liverpools mål denne sæson. Ud af 113 mål i alle turneringer har de to scoret eller assisteret ved 31 af dem. Og det er altså fra en position på backen. Tænk lige over det. Fullbacks har været involveret i mere end hver fjerde mål, som Merseyside-klubben har scoret.
 
Trent Alexander-Arnold på højrebacken er kun 20 år. Og han har allerede bevist sit værd på aller øverste hylde. Og nu står han i en Champions League-finale. For anden gang. For vildt er det lige. Han slog hurtigt Nathaniel Clyne af og har siden spillet stort set hver kamp siden sin debut tilbage i 2016. Han mangler 15 kampe så har han rundet 100 kampe i den røde Liverpool-trøje.
 
Robertson kom til Liverpool i 2017 efter, at Hull City rykkede ned i den næstbedste række. Og det har vist sig, at han i samspillet med gode boldspillende fodboldspillere, har udviklet sig enormt. Han er blevet pasningssikkker og sparker ikke bare bolden langt, som i Hull City. Han kan indgå i kombinationer og så er hans venstreben en klasse for sig selv. Siden Alberto Morenos skade i starten af 2017-18-sæsonen har han været fast mand.