Trænere

Træner: Bill Shankly

Bill Shankly (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Bill Shankly (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Periode: 1959-1974

Da Bill Shankly kom til Liverpool FC var klubben i forfald – Liverpool havde været i 2. division i 5 år og selve stadionet var i forfald. Liverpool blev i 1958-59 slået ud af Worcester City i FA cuppen – et hold der ikke engang var en del af det egentlige ligasystem.

Bill Shankly fik vendt skuden for Liverpool og i 1961-62 fik han Liverpool på 1. pladsen i 2. divsion og fik trukket Liverpool tilbage i bedste liga, hvor han som træner for Liverpool tog 3 mesterskaber, 2 FA Cup titler, 3 FA Charity Shield trofæer og en UEFA Cup titel.

Bill Shankly er blandt andet kendt for nogle af sine fantastiske citater, og et af dem kan vi her på redaktionen tilslutte os 100 %

“Nogle mennesker tror fodbold er et spørgsmål om liv og død, og jeg er meget skuffet over den opfattelse. Jeg kan forsikre dig om at fodbold er meget, meget vigtigere end det.”

 

Danskere

Jan Mølby

1991: Jan Molby (Credit: Shaun Botterill/Allsport - Getty Images)

1991: Jan Molby (Credit: Shaun Botterill/Allsport – Getty Images)

The Great Dane – Et navn som lokale Liverpool fans hele tiden vender tilbage når man snakker om Danmark er Jan Mølby. Jan Mølby spillede 292 kampe for Liverpool og indtil 2014 var han den spiller, der i Liverpool havde scoret flest mål på straffe for klubben. Det var naturligvis Steven Gerrard der slog denne rekord.

I dag er Jan Mølby fodboldkommentator.

 

Torben Piechnik

Sport, Football, pic: 31st October 1992,Premier League, Torben Piechnik, Liverpool (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

1992: Torben Piechnik (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Torben Piechnik var også en dansk spiller, der spillede for Liverpool. Han slog aldrig rigtig igennem hos The Reds. Det blev samlet set til 24 kampe for Liverpool.

 

Christian Poulsen

2011: Christian Poulsen (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

2011: Christian Poulsen (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Christian Poulsen skiftede i 2010 til Liverpool fra Juventus men fik heller ikke stor succes i klubben og allerede i 2011 blev han solgt videre til franske Evian.

 

Daniel Agger

2013: Daniel Agger (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

2013: Daniel Agger (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Daniel Agger er den anden danske spiller med stor succes i Liverpool FC.  Daniel Agger spillede i Liverpool fra 2006 til 2014.  I 2013 blev Agger gjort til vice-anfører, men i 2014 blev Daniel Agger solgt til Brøndby IF hvor han spiller i dag.