Spanske Pep Guardiola har ikke ligget på den lade side denne sommer, hvor klubben har haft særdeles mange igennem svingdøren både ind og ud ad klubben.

Af Anders Lang Jensen

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Ufatteligt mange engelske pund er der blevet kastet efter nye spillere til den tidligere Barcelona-træners mandskab denne sommer for at sikre et engelsk mesterskab i det store Guardiola-projekt. Bl.a. har de to nye backs i Benjamin Mendy og Kyle Walker kostet knaster med en pris på £100m bare for de to.

Nu er der endnu en spiller tilføjet til truppen dog ikke i samme store kaliber som mange af de øvrige navne, der er hentet til Etihad Stadium i løbet af sommerens transfervindue. Det er nemlig lykkedes for The Citizens at lande den ghanesiske ungdomsspiller, Aminu Mohammed.

Den unge offensivspiller tørner ud for det ghanesiske U17-landshold og har afvist klubber som tyske FC Bayern München og spanske Real Madrid, for nu at kunne kalde sig ny Manchester City-spiller.

Efter et 2 ugers træningsforløb hos den engelske storklub er det endt ud i en permanent aftale for den unge afrikanske guldfugl. Opmærksomheden omkring Mohammed startede til en ungdomsturnering i Qatar, hvor flere scouts blev imponeret af ghaneseren, der dengang tørnede ud for Red Bull Salzburg.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Og trods stor interesse fra de helt store klubber i Europa endte det altså med at være Manchester City og Pep Guardiola, der sikrer sig en lovende spiller til fremtiden i den engelske storklub. Den 16-årige kantspiller skal efter det kommende U17-VM udlejes for at få kamptræning.