Liverpool er parate til at aktivere Stoke City-spilleren Xherdan Shaqiris frikøbsklausul. Den lyder på 12 millioner pund, eller 100 millioner danske kroner. Det skriver Daily Mirror.

SAINT-ETIENNE, FRANCE – JUNE 25: Xherdan Shaqiri of Switzerland scores his team’s first goal during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Switzerland and Poland at Stade Geoffroy-Guichard on June 25, 2016 in Saint-Etienne, France. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Den schweiziske landsholdsspiller kan forlade Stoke City til en nedsat pris på grund af en klausul i hans kontrakt, som betyder, at han ved en nedrykning kan komme billigere af sted til en anden klub.

Jürgen Klopp er på markedet for nye, friske offensive forsyninger. Der mangler angiveligt bredde i Liverpool-offensiven, hvor Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino dominerer.

Xherdan Shaqiri tilbyder den rette erfaring fra Premier League, som Klopp og Liverpool har brug for.

Ifølge Daily Mirror, har Liverpool spurgt ind til Shaqiris situation, og er efter sigende villige til at imødekomme frikøbsklausulen på £12 millioner.

Samme medie skriver i øvrigt, at også Roma og Everton har set sig lune på den 26-årige schweizer med albanske rødder.

Shaqiri er i øjeblikket sammen med Schweiz’ trup forud for VM-slutrunden. Midtbanespilleren har indrømmet, at han helst vil forblive i Premier League.

Shaqiri: Det er ingen hemmelighed, at jeg forlader Stoke

– Det er ingen hemmelighed, at jeg forlader klubben, fortalte han i sidste uge til Aargauer Zeitung.

– Jeg ville elske at blive i England. Jeg synes, ligaen passer perfekt til mig.

– Det er den bedste liga med de bedste spillere, men jeg vil ikke udelukke noget.

– Alle ønsker at blive udfordret af de bedste spillere. Det var derfor jeg valgte Premier League. Og det er derfor jeg ønsker at tage skridtet op nu.