Repræsentanter for den 17-årige AIK-angriber, Alexander Isak, flyver onsdag til Madrid for at underskrive en kontrakt. 

Foto: Niklas Larsson / BILDBYRN / kod NL / 44133

af Emil Plovgaard

Real kan købe spilleren nu, men kan først registrere den 17-årige svenske til sommer på grund af FIFAs sanktioner mod klubben.

Real Madrid er meget tæt på at købe en af europæisk fodbold mest lovende angribere, den 17-årige svensker, Alexander Isak, som også i sit hjemland er kendt som ‘den sorte Ibrahimovic.’

Madrid kan købe – men ikke registrere

Los Blancos lider i øjeblikket under en sanktion fra FIFA, der forbyder dem i at registrere spillere indtil slutningen af denne sæson. Sanktionen forhindrer dog ikke klubben i at kunne købe spillere.

Ideen med at færdiggøre handlen med Isak nu er, at holde andre konkurrenter væk. Chelsea og Juventus har også vist interesse, så det er vigtigt for Real Madrid at afslutte handlen her og nu.

Beløbet skal på plads…

De mere formelle detaljer, såsom købesummen og hans løn, mangler de to parter dog stadig at få på plads. Det er ikke første gang, Real Madrid køber en ung skandinav. Martin Ødegaard underskrev i 2015 en tre-årig kontrakt med den spanske hovedstadsklub.

Dengang gav madrilenerne €10,5 millioner kroner, og transfersummen for Isak vurderes at blive i samme størrelsesorden.

Isak har repræsenteret Sverige på højeste niveau – og har sågar også scoret for A-landsholdet. Det skete i sidste uge – den 12. januar -, da han i 6-0 sejren mod Slovakiet kvitterede med åbningsmålet.

Alexander Isak er født i Sverige med eritreanske rødder.