Af Anders Lang Jensen

Barcelonas argentinske superstjerne Lionel Messi har netop underskrevet en kontraktforlængelse, med klubben han kom til som blot 13-årig. Den gamle kontrakt gjaldt frem til sommeren 2018.

Action Images via Reuters / John Sibley

Derfor var der spænding omkring argentinerens fremtid, og specielt engelske Manchester City er meldt lune på tanken om at tilknytte Pep Guardiolas tidligere stjerne i hans tid hos FC Barcelona. En transferfri Messi var guf for The Citizens.

Pep Guardiola var angiveligt meget opsat på at underskrive med Messi og ville gå meget langt. Selvom der ikke skulle betales et direkte beløb til Barcelona, kunne man i stedet lokke argentineren væk fra Camp Nou ved at give den 5-dobbelte Ballon D´Or-vinder en voldsom såkaldt sign-on bonus.

Photo by Michael Regan/Getty Images

Det betyder, at Messi ville få et beløb blot for at skrive under med den engelske storklub, der netop nu buldrer frem i den engelske Premier League. Guardiolas tropper topper ligaen uden at have tabt en eneste kamp endnu. Det offensive spil er fokus hos spanieren, og det fungerer strålende for tiden.

Ifølge den spanske avis Marca underskrev Messi en sand drømmekontrakt for nylig. Aftalen løber frem til sommeren 2021 nu og angiveligt med en ugentlig løn på svimlende 500.000 euro. Men hvis argentineren i stedet lod sin kontrakt udløbe til sommeren 2018, ville det have lydt anderledes.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Ifølge den spanske avis var Manchester City klar med en sign-on bonus på 100 millioner euro. Det er altså lige omtrent 750 millioner danske kroner lige ned i lommen på Barca-stjernen. Derudover var Guardiola og co. klar med 850.000 engelske pund i ugeløn til den argentinske magiker.

Fra den 1. januar 2018 kunne Manchester City have snakket med Messi, fordi han ville have under 6 måneder tilbage af Barca-aftalen. Men klublegenden underskrev en ny aftale, som lettede mange Barcelona-tilhængere verden over. Messi fortsætter i sin hjerteklub i 4 år endnu.