Tottenhams sydkoreanske offensivprofil Heung-Min Son undgår nu alligevel at skulle hjem til hjemlandet og afsone sin værnepligt. Læs her hvorfor.

Det har længe været kendt, at Son ikke ville kunne spille en del af sæsonen for Tottenham, fordi han SKULLE afsone værnepligten i hjemlandet Sydkorea.

I Sydkorea er alle mænd forpligtet til at afsone hele to års værnepligt inden de er fyldt 28. Men det forholder sig også således, at ethvert medlem af en trup, der møder en olympiske medalje eller vinder the Asian Games, får retten til ikke at skulle i militæret ligesom alle andre. Og det er netop, hvad der er sket for Son. Han har nemlig ikke været med i starten af sæsonen, fordi han har deltaget i the Asian Games i Sydkorea.

Nationen vandt 2-1 over Japan i finalen og dermed skal Son altså ikke i militæret som først planlagt.

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Finalen var en tæt affære og blev afgjort i ekstra tiden af de 90 minutters fodbold, der endte uafgjort.

Seung-woo og Hwang Hee-chan scorede i overtiden for Sydkorea og det betød, at de i i sidste ende kunne løfte trofæet. Også selvom Japan sent fik reduceret til 2-1 ved Ayase Ueda.

Son lavede assists til begge mål og viste i gennem hele turneringen, at han er en af nationens bedste spillere. Efter kampen var Son hurtig til at takke hans klub, Tottenham, der har støttet ham i hans deltagelse i turneringen. Også selvom det var midt i sæsonen.

“Tottenham har støttet mig så meget og det betyder virkelig meget for mig. Jeg vil gerne sige tak til træneren og fansene af Tottenham. De er så specielle. ” slog Son fast.

Spurs har senest tilbudt kantspilleren en ny kontrakt og det betyder, at han bliver i klubben indtil sommeren 2023.