Bayern München fører lige nu den bedste tyske række, og meget skal gå galt for sydtyskerne, hvis de ikke om bare  nogle måneder kan løfte det eftertragtede Bundesliga trofæ for femte gang i træk. 

AF KRISTIAN PARIS

Alligevel klinger det gamle ordsprog ‘ man kan altid blive bedre’ i tyskernes ører, der selvom de har vundet Bundesliga stabilt de sidste fem år i  træk, ikke stopper med at skifte ud i truppen og på trænerposten. Og nu kan endnu et trænerskifte i den sydtyske klub meget snart blive en realitet.

Flere tyske medier hævder, at Bundeliga klubben er på vippen til at hente Tysklands egen landstræner, Joachim Löw til klubben fra næste sommer.

I september fyrede klubben Carlo Ancelotti, efter en dårlig start på sæsonen, selvom han året forinden havde vundet Bundesligaen i stor stil. Han blev erstattet af Jupp Heynckes, der var manager for holdet tilbage i 12/12 sæsonen, hvor de vandt the treble. Men han har nu klart meldt ud, at han går på pension og stopper som en aktiv del af fodboldverdenen til sommer, hvorfor mestrene skal ud og finde sig en ny manager, der kan overtage jobbet fra næste sæson.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Bayerns præsident har dog tidligere været ude at sige, at de meget gerne vil se Heynckes blive i klubben i et år mere, eftersom de endnu ikke har en plan B.

I følge flere medier og den højt respekterede tyske journalist Raphael Honigstein vil Bayern forsøge at lokke Joachim Löw til Sydtyskland efter han har spillet VM med landsholdet til sommer.

 

Men den tyske journalist slår dog også fast i samme tweet, at han er klar over, at det tyske fodboldforbund ikke er bange for, at han forlader landsholdstrænerposten før hans kontrakt udløber, og det gør den først i 2020.