Manchester City er en af de klubber, som uden tvivl bruger flest penge, når transfervinduet holder åbent to gange om året. Men det betyder ikke, at de ikke også værner om deres egne spillere, der lige nu selv er på kontrakt. 

AF KRSTIAN PARIS

Guardiolas klub er just den man forbinder med at opforstre nu unge engelske stjerner til landsholdet eller klubbens egen førstehold – men en  gang skal vel være den første. Og det er netop tilfældet nu.

På det seneste er det unge, 17-årige talent Phil Foden fået chancen på førsteholdet, og derfor kan han, når han fylder 18 år i år forvente at blive tilbudt en enorm stor kontrakt. Det skriver det britiske medie the Daily Mail.

Han betragtes lige nu som en af de meste lovende talenter i engelsk fodbold, og der er interesse fra mange andre europæiske storklubber. Lige nu tjener den unge spiller hele 180 000 om ugen, men det bliver eftersigende fordoblet til helt vanvittige 360 000 kroner om ugen. Noget af en løn for en 18-årig.

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Hans nuværende kontrakt står lige nu til at udløbe i 2020, men the Citizens er opsatte på at belønne den unge spiller, der eftersigende er så god, og i så stor udvikling, at han meget snart kan spille fast på førsteholdet. De vil ikke risikere en lignende situation som den med Jadon Sancho, der forlod klubben fordi hans kontrakt udløb.

Den kommende kontrakt vil blive diskuteret efter hans fødselsdag i maj. Men mon ikke den bliver ret så lukrativ – Foden blev den yngste englænder til at spille i Champions League, da Guardiola valgte at bruge ham i december mod CL-opgøret mod Shakthar Donetsk.