Den tidligere Werder Bremen-spiller Mesut Özil valgte tidligere på året at stoppe på det tyske landshold og det var en meget kontroversiel, for der var ikke helt klarhed i sagen. For hvad var grunden til at han stoppede. Det er ikke racisme. I hvert fald hvis man spørger den tyske landstræner Joachim Löw. Han udtaler sig i sagen til det engelske medie Goal.com. Og det han siger er yderst interessant.

Flere medier har forsøgt at komme til bunds i sagen og ærligt afsløre den egentlige årsag til at den nuværende Arsenal-spiller, 29-årige Mesit Özil valgte at stoppe på den tyske landshold. Det landshold som han har været en del af siden han selv var 18 år gammel.

Özil siger selv, at han er blevet udsat for racisme. Både af fansene, men også af administrative mennesker omkring det tyske landshold. Og det vil han ikke finde sig i. Özil siger, at han bliver behandlet som en rigtig tysker, når holdet vinder. Men lige så snart kampen bliver uafgjort eller landsholdet lider nederlag og Özil har været med, så bliver han behandlet som en indvandrer. Og en der skulle ud af landet.

Özil har lige næsten en halv million andre mennesker i Tyskland, tyrkiske rødder og det lægger han ikke skjul på. Omverdenen er klar over hans tilknytning til Tyrkiet. Men det har ikke noget med stoppet på landsholdet at gøre. Racisme, nej, det mener Löw.

Joachim Löw: Derfor er City-stjernen blevet valgt fra

Löw siger: “Det har intet med racisme at gøre. Özil overreagerer, for det er ikke rigtigt. Det er tydeligt at jeg valgte Özil til landsholdet fordi han er god nok. Og sådan er det også når han sidder på bænken. Det er fordi han er for dårlig til at starte inde. Racismen forstår jeg ikke.”