Hvis søndagens Community Shield-opgør mellem Arsenal og Chelsea ender ud i en straffesparkskonkurrence, bliver det nye ‘A-B-B-A’ system taget i brug.

LONDON, ENGLAND – AUGUST 02: Arsenal players celebrate with the trophy after their team’s 1-0 win in the FA Community Shield match between Chelsea and Arsenal at Wembley Stadium on August 2, 2015 in London, England. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)

Hvis stillingen efter de 90 minutters ordinær tid stadig er lige, vil kampen blive afgjort med straffesparkskonkurrence og et nyt system, der skal gøre det mere retfærdigt for holdet, der sparker sidst, vil blive afprøvet.

Systemet er baseret på den samme filosofi bag tiebreaks i tennis. Det hold, der sparker først skiftes med det hold, der sparker sidst om at sparke hele tiden. Der bliver således tale om AB-BA-AB-BA og så videre i stedet for det traditionelle system med AB-AB-AB-AB og så videre.

LÆS OGSÅ: Lyngby og Brøndby ude – men FCM sikrer sig videre avancement efter VANVITTIGT comeback

Det engelske fodboldforbund udtaler i forbindelse med prøverne:

– FA (The Football Association, red.) har i dag besluttet sig for, at en anderledes rækkefølge for straffespark vil blive afprøvet i søndagens FA Community Shield – den første gang, det nye system prøves i dette land.

Det nye system vil blive taget i brug i alle engelske turneringer i den kommende sæson, men den første mulighed for at se det nye system i aktion sker allerede denne weekend på Wembley, udtaler det engelske fodboldforbund i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Officielt: Neymar skifter til PSG