Gennem flere sæsoner har Sisto imponeret i den danske Alka Superliga, hvilket har resulteret i at flere udenlandske klubber har vist interesse for den midtjyske guldfugl. Både Arsenal, Ajax og Southampton har vist stor interesse, men det blev spanske Celta som snuppede danskeren.

Af Mads Olsen

Allerede for et år siden viste Celta interesse, men det kunne ikke lade sig gøre, og skiftet er først nu blevet en realitet.

Midtbaneprofilen har skrevet under på en femårig kontrakt med Celta. Det bekræfter FC Midtjylland på deres officielle hjemmeside. Celta, som sidste sæson endte på sjettepladsen i den spanske La Liga, kommer til at få gavn af den danske midtbanespillers driblefærdigheder, spilforståelse og kølige afslutninger.

Pione Sisto har igennem de seneste sæsoner været en stor profil i FC Midtjylland og Superligaen. Sisto var også en af grundene til midtjydernes første DM-titel nogensinde, i forrige sæson. Sisto gjorde også en god figur i midtjydernes Europa League eventyr, hvor han nettede i begge kampe mod de røde djævle.

Pione Sisto udtaler selv, at det er en drøm der er gået i opfyldelse. En drøm om at prøve noget nyt og at spille fodbold i en større klub end der hvor han er nu. En drøm som Celta De Vigo i den grad opfylder.

I Celta får Sisto holdkammerater som den franske angriber, Claudio Beauvue og den spanske højreback, Hugo Mallo. Udover det, bliver han også holdkammerat med danske Daniel Wass. Michael Krohn Dehli har tidligere spillet i Celta De Vigo, men får dog ikke fornøjelsen af at spille på hold med Sisto.

FARUM, DENMARK - JULY 24: Pione Sisto of FC Midtjylland score his 0-2 goal during the Danish Alka Superliga match between FC Nordsjalland and FC Midtjylland at Right to Dream Park on July 24, 2016 in Farum, Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Midtjylland har ikke oplyst den eksakte sum, men det spanske medie, Marca, formoder at han er blevet solgt for 5 millioner euro, hvilket svarer til omkring 37 millioner danske kroner.