Manchester City har netop hentet de to engelske stjerner, Raheem Sterling og Fabian Delph. Sterling blev hentet for over 500 millioner kroner, mens Delph kostede lige knap 100 millioner kroner. Manchester City er dog langt fra færdige med at handle og de har netop præsenteret deres næste indkøb, som også er en englænder.

Det drejer sig om den 18 årige englænder, Patrick Roberts, som anses for at være et af Englands største talenter lige nu. Roberts er blevet hentet i Fulham for cirka 135 millioner kroner. Roberts er blot 18 år gammel og sammenlignet med det er beløbet meget højt. 11703142_10155904998160455_4431905929369133361_n

Det afspejles dog også tydeligt i prisen, at Roberts er englænder og ‘homegrown’. De nye ‘homegrown’ regler i Premier League har været et stort problem for Manchester City, som inden transfervinduet kun havde 3 styk i truppen. Ifølge de nye regler skal man nemlig have hele 8 ‘homegrown’ spillere i truppen.

Roberts har stadigvæk meget han skal bevise

Patrick Roberts er ganske vidst et stort talent og i manges øjne et såkaldt ‘wonderkid’. Altså et helt specielt talent, som man ikke ser ret ofte. Roberts har dog fortsat meget at bevise og prisskiltet på 135 millioner kroner gør ikke presset mindre.

I Fulham har Roberts været god, men hans præstationer har dog ikke rigtigt udmøntet sig i mål og assists. Roberts spillede i sidste sæson 17 kampe for Fulham, hvoraf 15 godt nok var som indskifter, men det blev alligevel kun til 1 assist og 0 mål.

Roberts spiller som udgangspunkt på højrekanten, men han kan faktisk spille de fleste af de offensive positioner. Han måler kun 167 cm og vejer 58 kg, så han er en lille og meget teknisk spiller, som er god til at finde de små rum i mellem modstanderens forsvar og midtbane.

Det er tidligere gået galt for engelske talenter med et stort prisskilt på ryggen og det bliver spændende, at se om Roberts kan blive en undtagelse og få sit gennembrud hos Manchester City.