For bare år tilbage var han et af de hotteste navne i Premier League. Han vandt store trofæer og lavede tonsvis af kasser. Så blev han solgt og glemt – men ikke af barndomsklubben, som han nu er vendt tilbage til. 

AF KRISTIAN PARIS

Robin van Persie blev af mange Arsenal fans set på som forræder, da han takkede nej til at forlænge kontrakten med klubben for i stedet at acceptere et skifte til mægtige Manchester United og den daværende legendariske manager, Sir Alex Ferguson.

Han blev hentet til Old Trafford, fik nummer 20 på ryggen, og i Sir Alex Fergusons sidste sæson for Man United blev han PL-topscorer og var på den måde en af hovedårsagerne til, at klubben vandt deres 20. mesterskab i historien.

Dernæst gik Ferguson på pension, og det ikke længe før van Persie blev solgt. Den tyrkiske klub Fenerbahce stod klar med massiv hyre og siden da han har spillet for dem – siden september har han dog været skadet med sit ene knæ.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Nu er tiden dog skiftet for den aldrende hollænder, der har tilbragt i alt to og en halv sæson i den tyrkiske klub. For nu har han barndomsklub, Feyenoord, nemlig hentet angriberen tilbage til Holland.

De har hentet ham selvom han faktisk kun har spillet to ligakampe i denne sæson – på grund af skaden med knæet.

Van Persie startede sin karriere i Feyenoord, hvor han kom til i 1999 og fik sin debut på førsteholdet i 2001. I årene efter lavede han 22 mål i 78 kampe for klubben inden Wenger og the Gunners hentede ham til Englands bedste række.

Feyenoord vandt i sidste sæson mesterskaber, men i denne sæson går det ikke helt godt. Klubben er nemlig hele 14 point efter førerholdet fra PSV Eindhoven.