Thierry Henry arbejder for det belgiske landshold. Han er ansat til at tage sig af den offensive del af fodboldspillet. Og nu skal Belgien så møde Frankrig i VM-slutrundens første semifinale. Derfor bliver Thierry Henrys loyalitet sat på prøve. Han er franskmand og faktisk landsholdets mest scorende spiller med 51 mål i 123 kampe.

Den legendariske angriber, der spillede det meste af sin karriere i den engelske Premier  League-klub Arsenal har masser af erfaring at dele ude af. Både i forhold til, hvordan man som angriber skal gøre for at score mål. Men også, hvordan man som angriber håndterer presset i de store kampe. Det er nemlig en vigtig del af de belgiske landsholds angriberes problemer, netop fordi de ikke har så mange erfaringer med store kampe, som en VM-semifinale er.

Det er mest her Romelu Lukaku, der får gode råd fra Henry. Og det kan han få brug for, hvis han skal score mod Frankrig på tirsdag. The Blues, som landsholdet også kaldes, har nemlig vist at være rigtig solide defensivt.

Den franske angriber Oliver Giroud synes, at det er ærgerligt, han Thierry Henry ikke coatcher ham. Giver ham gode fif og sørger for at, hans angrebskollegaer præsterer på det højeste niveau nogensinde. Specielt når Thierry Henry nu er franskmand.

Giroud til forskel for Thierry Henry lavet 31 landsholdsmål, men måske var det blevet til endnu flere, hvis Thierry Henry havde givet ham gode råd. Giroud siger:

“Jeg ville have foretrækket hvis han var med os til VM. Og ikke Belgien. Men sådan er det ikke, men jeg tror dog, at han har været en fordel for os. Og jeg tror også det er lidt mere specielt at arbejde for sit rigtige land. Men sådan er det desværre ikke.”