Det er gået fantastisk for F.C. København i den netop overståede sæson. Det smitter nu af på de andre hold. Overordnet set har det været en fornuftig sæson for dansk fodbold i Europa.

FC Midtjylland og FC København er to af de fire danske klubber, som har hentet point hjem fra Europa til Danmark i denne sæson.

Læs også: Fire klubber er ligeglade: Vil aktivere Ronaldos frikøbsklausul

De gode resultater betyder, at Danmark avancerer fra 24.-pladsen til nummer 18 på UEFAs liste. Det skriver Ekstra Bladet.

Baggrunden for avancementet til 18. pladsen skyldes hovedsageligt FC Københavns resultater i Champions League og Europa League i den forgangne sæson.

FCK hentede 21 point til koefficientlisten, mens FC Midtjylland, Brøndby og SønderjyskE bidrog med henholdsvis 5, 4,5 og 3,5 point.

Alt i alt hentede de danske klubber 34 point hjem i 2016/17-sæsonen, som giver en koefficient på 8,5, da antallet af point bliver divideret med antallet af klubber.

Læs også: Torino afslører: Her er prisen på Belotti

Danmark er i denne sæson foran andre europæiske lande som Portugal, Østrig, Grækenland, Schweiz og Ukraine.

Koefficientlisten medregner de seneste fem sæsoner, og efter nogle dårlige år er Danmark faktisk nummer 12 lige nu, hvis man kun tæller de seneste to sæsoner med.

I den ny struktur betyder en 12.-plads, at mesterholdet opnår direkte adgang til gruppespillet i Champions League, mens nationens vicemester får mulighed for at spille kvalifikationskampe. Sådan har det også tidligere været i dansk fodbold.

Læs også: Choktransfer under opsejling: Italiensk storklub henter Diego Costa

Blandt andet fik FC Nordsjælland mulighed for det i 2012/13-sæsonen, mens OB fik samme chance i 2010/11-sæsonen.

I dag giver 15.-pladsen både mesterholdet og sølvvinderen mulighed for at deltage i kvalifikationskampen til Champions League. Altså tre pladser fra.