Peru har fået noget af en god nyhed her til aften forud for VM slutrunden denne sommer. 

Det forlyder nemlig,at nationens kaptjan og all-time topscorer Paolo Guerrero er blevet renset for alle anklager mod ham af FIFA om ulovlig brug af ulovlige stoffer.

Guerrero blev nemlig testet positivt for kokain så sent som i oktober sidste år, og blev idømt et ban på 12 måneder af FIFA. Den blev dog efter meget overvejelse halveret til seks måneder af FIFAs appel komite.

Den oprindelige dømt blev endelig i sidste måned, i maj, men inden for to uger har CAS forlænget Guerreros ban med yderligere 14 måneder, efter han ankede dommen hos WADA – World Anti-Doping Agency.

Det ville betyde, at Guerrero, der har lavet 32 mål i bare 86 kampe for sit land ville misse Perus første deltagelse i en VM-slutrunde siden 1982.

For at får dommen appelleret og får Guerrero med til VM har anførerne for Perus tre gruppemodstandere som er Frankrig, Australien og Danmark, alle skrevet til FIFA for at få Guerreros ban annulleret så han kunne deltage i turneringen.

PUCALLPA, PERU – NOVEMBER 21: Referee Ramon Blanco shows the red card to Osvaldo Rivas of Sport Loreto during a match between Sport Loreto and Sporting Cristal as part of 16th round of Torneo Clausura 2015 at Aliardo Soria Perez Pucallpa Stadium on November 21, 2015 in Pcuallpa, Peru. (Photo by Raul Sifuentes/LatinContent/Getty Images)

Guerrero fik sin debut for sit hjemland i 2004 og er nummer otte på listen over de spillere, der har spillet flest kampe for landet nogensinde. I 2016 blev han foran den tidligere holder af rekorden for flest mpl Teofilo Cubillas landets all-time goalscorer.

Peru har en træningskamp mod Saudi Arabien og Sverige inden det rigtig går løst i Rusland, hvor de møder Danmark i første kamp den 16. juni i Saransk.

Derefter flyver de til Yekaterinbrug fem dage senere for at spille mod Frankrig før de slutter af i Sochi, hvor de møder Australien.