Den østjyske fodboldklub, Silkeborg IF, har valgt at anke afgørelsen, der tilsagde, at kampen i DBU Pokalen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF skulle spilles om på grund af en procedurefejl, der ifølge DBU havde direkte indflydelse på kampens endelige resultat.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Superligaklubben oplyser på sin hjemmeside fredag, at den har valgt at sende en appel af sted til Fodboldens Appelinstans.

Klubben er af den overbevisning, at kendelsen bør ændres i det omfang, at det oprindelige resultat, hvor Silkeborg i øvrigt vandt på en forkert straffesparksmetode, bør stå ved magt.

Som sagt, vandt klubben kampen efter en straffesparkskonkurrence. Den blev dog afholdt efter en forkert metode, og derfor er der tale om en procedurefejl, som dommer Peter Munch Larsen foretog i kampen den 11. oktober.

Der blev spillet efter den nye ABBA-metode i stedet for den gamle ABAB-metode. Det skulle efter sigende have givet Silkeborg så stor en fordel, at det har haft indvirkning på kampens resultat.

Nu forklarer klubben dog i en appel, hvorfor den er utilfreds med kendelsen.

LÆS OGSÅ: Skandale: Dommeren hjalp Barcelona i gang

– For at en indsigelse overhovedet skal kunne komme i betragtning, skal anføreren for det hold, der mener, at dommeren har benyttet forkerte regler, umiddelbart bagefter på spillepladsen protestere imod det.

– Med andre ord skulle anføreren for HIK, umiddelbart efter at dommeren dekreterede anvendelse af ABBA-metoden, have nedlagt protest.

– Men ingen protesterede, og der var ingen spørgsmål til afviklingsformen undervejs, lyder det i Silkeborgs appel.

Den anden ting, som Silkeborg heller ikke er tilfredse med, er at tilsigelserne om, at metoden havde direkte indflydelse på resultatet.

– Det er svært at forestille sig. Hverken HIK eller Silkeborg har scoret eller misbrugt spark i straffesparkskonkurrencen på grund af anvendelse af ABBA-metoden.

– Kampen er heller ikke afsluttet, før begge hold havde taget fem spark. Det eneste tidspunkt, hvor der under afviklingen opstod reel forvirring, var ved det tredje spark, hvor en HIK-spiller gik afsted for at tage straffesparket, men blev stoppet af linjedommeren.

– Herefter blev Jens Martin Gammelby fra Silkeborg bedt om at gå frem for at tage straffesparket, men blev fra trænerbænken bedt om at gå tilbage, da det ikke var hans tur.

– Hvis nogen reelt skulle være blevet påvirket af forvirringen, var det Jens Martin Gammelby, som imidlertid ikke lod sig påvirke.

– Herefter kørte straffesparkskonkurrencen uden yderligere forvirring, hedder det i appellen.

Det vides ikke, hvornår der falder dom i sagen, men denne runde skal færdigspilles inden 25. oktober, så der er et par mennesker, der muligvis skal sendes på overarbejde i det kommende stykke tid.