Af Anders Lang Jensen

Hos Los Blancos i den spanske hovedstad, bedre kendt som Real Madrid, har man i de sidste mange år haft et særdeles sikkert og stærkt kort i Sergio Ramos i det centrale forsvar.

Photo by David Ramos/Getty Images

Men alderen trykker mere og mere og med den spanske kaptajn, som fylder 32 i næste måned, og derfor må ledelsen på Santiago Bernabeu forberede sig på en fremtid uden spanske krigeriske defensivspiller.

Derfor har han foreslået to navne, som kan tage over for ham på den lange bane.

På et helt utroligt højt niveau i en lang årrække har Sergio Ramos spillet på for Real Madrid. I starten af karrieren var positionen højreback, men nu betegnes spanieren som den måske absolut bedste centrale forsvarsspiller på kloden.

Med markante tacklinger og en hård attitude er Ramos blevet en frontfigur for Real Madrid. De afgørende hovedstødsscoringer i specielt Champions League-finaler har også fået den spanske veteran til at blive en sand legende på den traditionsrige hjemmebane i Madrid.

Nu beretter det spanske medie Diario Gol, at Sergio Ramos selv har foreslået ledelsen i klubben, hvem der skal overtage pladsen, og rollen Sergio Ramos har haft de sidste mange år i klubben. Her er 2 unge defensivprofiler varme navne i Ramos´ ører.

Diario Gol skriver, at Ramos har foreslået, at Real skal forsøge enten at hente Aymeric Laporte fra Bilbao eller den unge Matthijs de Ligt fra Ajax. Laporte er en markant spiller for Bilbao og kender den spanske liga særdeles godt efter mange år som fast del af den.

Den hollandske Matthijs de Ligt har de sidste sæsoner spillet fast på positionen i storklubben Ajax til trods for en alder af blot 18 år. Begge spillere er udover Real Madrid og Sergio Ramos også fulgt tæt af rivalerne fra FC Barcelona. De to centrale forsvarere er altså i søgelyset hos de største.