Vinicius Junior viser i øjeblikket hvorfor Real Madrid gjorde klogt i at investere 45 millioner i euro i ham – Flamengo var bagud 1-3 i Copa Sudamericana-kvartfinalen imod Fluminense, indtil den 17-årige blev skiftet ind, og reddede dagen for Flamengo. Han spillede en afgørende rolle i de to mål, der bragte klubben op på samme antal mål som Fluminense. Klubben gik videre til semifinalerne. Efter kampen talte Vinicius med Globoesporte om Real Madrid, som han skifter til i 2019…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Du forlader Flamengo i en ret ung alder: – Ja, men det er jeg ret afslappet omkring, jeg tænker heller ikke særlig meget over, at jeg en dag forlader klubben. Der er stadig et år til. I mellemtiden nyder jeg bare min tid i klubben, og hvor vi ligger i tabellen og alle de nye ting jeg lærer.

Din træner, Reinaldo Rueda, har hjulpet dig med at forbedre dit spil. Hvad er dit forhold til ham? Er du i stand til at tale spansk?: – Jeg har arbejdet en del med mit offensive spil til træning. Træning, som jeg har nydt godt af, særligt i Fluminense-kampen. Og ja, jeg er begyndt på spansk-undervisningen, med min familie. Vi gør vores bedste for at lære sproget.

Hvilke spanske ord kender du?: – Hola (Hej), Qué tal? (Hvordan har du det?), Encantado (Dejligt at møde dig). Og af fodbold-faglige termer, Arquero (målmand), fordi min bror er målmand.

Om 10 eller 20 år, vil folk huske denne 3-3 kamp mod Fluminense som Vinicius-kampen…: – Denne kamp vil gå hen i historien. Vi havde forberedt os på at lide et nederlag. Jeg blev skiftet ind, da der resterede 20 minutter af kampen, og med syv minutter igen havde vi udlignet.

Du er en stor fan af Adriano…: – Ja, det er rigtigt. Det er jeg stadig. Han spillede fantastisk for Flamengo. Hvis jeg kan præstere 50 procent af det, han gjorde for Flamengo, vil jeg blive glad. Kender jeg ham? Nej. Jeg vil gerne møde ham.

Guardiola havde kontakt med Guardiola Jesus før City købte ham. Har du talt med Zidane endnu? – Nej, jeg har ikke talt med Zidane. Jeg taler på jævn basis med Marcelo, Casemiro og Danilo. Efter en god kamp sender Marcelo mig en besked. Jeg er tit i kontakt med dem.

Har Cristiano sendt dig en besked? – Nej, ikke endnu, jeg venter stadig! (griner)

Hvad er dine ambitioner i Flamengo? – At vi kvalificerer os til Copa Libertadores, vinder Copa Sudamericana for at runde året bedst muligt af – og i næste sæson; at vinde alle de turneringer, vi deltager i.

Chok: Neymar vil allerede væk fra PSG – denne storklub lokker