Af Anders Lang Jensen

I fodboldverdenen er klublegender og tidligere spillere generelt gode til at fortsætte i sportens verden efter deres aktive karriere. Nogle vender tilbage til klubberne som assisterende træner eller måske endda som manager.

I Chelsea har man gamle legender nok. Navne som særligt John Terry og Frank Lampard klinger særdeles godt i mange Chelsea-fans øre. Sidstnævnte kan nu være på vej tilbage til Chelsea sammen med den også tidligere stjerne Michael Ballack som klubbens ambassadører.

Den gyldne midtbaneduo havde voldsom succes med holdet fra Vestlondon. Lampard vandt i løbet af karrieren samtlige trofæer, der kan vindes igennem årrækken med The Blues. Nu melder den engelske avis Daily Mail, at de to veteraner har holdt møde med Chelsea-direktøren Marina Granovskaia.

Chelsea ønsker meget at tilknytte de to midtbanelegender til klubben igen og altså som ambassadører, der skal vise klubben frem udadtil. Engelske Lampard er klubbens mest scorende spiller i historien med 211 mål for The Blues. I perioden fra 2001 til 2014 spillede den engelske kriger i klubben.

Efter karrierestoppet har Lampard været en fast figur til klubbens hjemmekampe sidenhen og besøger klubbens træningsanlæg ganske tit. Englænderen er stadig en vellidt figur i London-klubben, som vandt det engelske mesterskab i fjor i Antonio Contes første sæson som manager.

Photo by Jeff Zelevansky/Getty Images

Derudover kæmpede han Chelsea frem til 3 Premier League-mesterskaber, 4 FA-cups, og et enkelt Champions- og Europa League-trofæ. Tyske Michael Ballack kom til Stamford Bridge i 2006 på en fri transfer fra Bayern Munich. I midtbanemandens første sæson løftede han både FA-cuppen og Liga-cuppen over hovedet.

Nyheden fra avisen melder ikke noget om, hvordan de to tidligere profiler skal arbejde for klubben, og hvordan rollen som klubbens ambassadører skal udøves. Derudover er der intet nyt i, om parterne ender ud i en reel aftale efter mødet, der er blevet afholdt med direktionen i London-klubben.