Den portugisiske superstjerne skød i aftes det sidste og afgørende straffespark for Real Madrid. Her afslører Ronaldo, hvorfor det var tilfældet.

Af Anders Lang Jensen

MILAN, ITALY - MAY 28: Cristiano Ronaldo of Real Madrid takes his penalty during the UEFA Champions League Final between Real Madrid and Atletico Madrid at Stadio Giuseppe Meazza on May 28, 2016 in Milan, Italy. (Photo by MICHAEL CAMPANELLA/Getty Images)

Photo by MICHAEL CAMPANELLA/Getty Images

Real Madrid-stjernen må have været nervøs, da han som den sidste skulle, afgøre udfaldet af gårsdagens Champions League finale. Men det var han ikke. For Ronaldo vidste allerede, at han ville score.

Portugiseren havde nemlig en plan. At han skulle afgøre kampen og dermed være den store helt i triumfen for kongeklubben.

Venstrekanten hos de hvidklædte var ellers ganske anonym i kampens ordinære spilletid og også i ekstratiden. Men Ronaldo endte som sædvanligt i hovedrollen alligevel.

Efter at Juanfran havde brændt sit straffespark, skulle verdensstjernen sparke. Og den gik altså i nettet. Til spansk tv fortalte han: ”Jeg vidste, at jeg ville score det vindende mål. Jeg sagde til Zidan, at jeg ville tage det sidste og 5. straffespark, og det fik jeg gjort.”

Det er 3. gang, at det lykkedes Ronaldo at vinde den prestige-fyldte turnering efter, at han også vandt tilbage i 2008 og i 2014.