Pep Guardiola har ændret opstilling og formation flere gange i denne sæson, men Manchester City-forsvarsspilleren Aymeric Laporte er den eneste spiller, der altid finder plads  i startopstillingen. Faktisk er han den eneste spiller, der har spillet samtlige Premier League-minutter i denne sæson for City-mandskabet. Og her kommer grunden til, at Laporte er blevet Guardiolas stjerneskud.

I midtugens Champions League-kamp mod Shaktar Donetsk steg den 24-årige forsvarsspillere højest på et hjørnespark og scorede mandskabet andet mål i kampen. Det kan han. Han er stærk i luften. Både offensivt og defensivt. Men han kan også noget andet. Og det har han bevist siden skiftet fra Athletic Bilbao i januar-måned på en overgangssum på 480 millioner danske kroner.

De første seks måneder har franskmanden skulle bruge på at finde sig til rette i den blå del af Manchester. Og derfor spillede han ikke så meget i slutningen af sidste sæson. Men han er i den grad kommet efter det. Han er den eneste City-spiller, der har spillet samtlige Premier League-minutter i sæsonen. Og den ene af tre spillere, der har spillet alle tre Champions League-kampe.

Der er stor konkurrence i City – også for Laporte, men han formår altid at finde plads i startopstillingen blandt konkurrenter som Nicolas Otamendi, Vincent Kompany og John Stones.

Men hvorfor?

Guardiola siger: “Først og fremmest hans niveau. I dag, for eksempel, i træningen var han så fokuseret. Han gjorde alt rigtigt. Enhver aktion. Jeg ser det samme fra alle mine midterforsvarer. De gør hinanden bedre.

En af de ting, som flere medier fremhæver om Laporte er hans interesse i sin kost og søvn. Alle City-spillere har en kostplan som køkkenet laver til dem hver dag. Men Laporte er kendt for at have en særlig interesse i sin mad – hvorfor han skal have den slags føde og hvad den gør godt for kroppen.

Noget andet er, at Laporte tilbyder noget unikt på fodboldbanen. Noget, der ikke er set før. Han er venstrebenet og kan bygge spillet op hurtigere, bedre og mere sikkert op opbygningsfasen. Og det er en væsentlig forskel. Og så er han bare enorm omstillingsparat. Sammenlignet med eksempelvis Otamendi, der nogen kan skal bruge ekstra tid på at opfatte en bestemt situation eller aktion – og reagere derpå.