Alvaro Morata

Solgt til: Atletico Madrid

Sum: 580 millioner kroner

For Chelsea er Alvaro Morata mareridtet nu ovre. Efter han skiftede for omkring 600 millioner kroner i 2017 – og blev en af de mest hypede angribere nogensinde på Stamford Bridge – er han nu fortid i London.

Det er dog alligevel imponerende og ret bemærkelsesværdigt, at Chelsea har kunnet få hele 580 millioner kroner for angriberen. På den måde har klubben formået at få deres penge tilbage. Men hvordan? Det er i hvert fald forretning. ​


Eden Hazard

Solgt til: Real Madrid

Sum: 900 millioner (vokser til 1,5 milliarder)

Tag det nu ikke forkert. Eden Hazard er hver eneste kroner værd som Real Madrid har betalt for ham. Dog er det alligevel ret god forretning og forhandlingsteknik, at Chelsea har formået at få så mange penge for Eden Hazard. Belgieren havde trods alt kun et enkelt år tilbage af sin kontrakt og det ville betyde, at en hvilken som helst klub kunne hente kantspilleren gratis om blot 12 måneder.

Chelsea vidste, at Real Madrid, virkelig gerne ville have ham, og derfor satte de prisen så højt.


Diego Costa

Solgt til: Atletico Madrid

sum:  570 millioner

Jeg tror ikke helt Altetico Madrid forstår kunsten af at forhandle. Her er i hvert fald endnu en handel, der går til Chelseas fordel. Tilbage i 2017 ville Atletico Madrid hente Diego Costa, der havde karantæne fra Chelsea, fordi han var uvenner med manager Antonio Conte. Han var en god angriber og Chelsea var meget desperate for at sælge ham. Det betyder normalt, at en spillers værdi falder, men ikke i det her tilfælde. Han blev solgt for næsten det samme som Alvaro Morata.


David Luiz

Solgt til: Paris Saint-Germain​

sum: 500 millioner 

Luiz blev verdens dyreste forsvarsspiller da  han i 2014 blev solgt  for 500 milloiner kroner til PSG. Han kom tilbage nogle få år senere og var endnu bedre end da han forlod klubben. Chelsea vandt…. igen igen.