Premier Leagues bedste mod franskmanden fra Ligue 2

mah

På kanterne på de to hold, finder man henholdsvis Eden Hazard og Riyad Mahrez. Hazard blev sidste sæson kåret som Premier League bedste, da han var en af de væsentlige årsager til Chelseas længeventede mesterskab. I denne sæson har det dog slet ikke fungeret for belgieren, som mange eksperter tror, kan blive den nye helt store verdensstjerne – altså på niveau med Messi og Ronaldo.

Læs også: Europas største stadions – du gætter aldrig førstepladsen

Den 178cm-høje Mahrez’ situaiton er dog helt omvendt end Hazards. Mahrez er flyvende og det er kun lykkedes få forsvarsspillere i ligaen at lukke ned for den angrebsivrige fløjspiller. Resultatet er 10 mål og 6 assists i 14 kampe. Yderst imponerede for en spiller, der for to sæsoner siden, gjorde sig i Frankrigs næstbedste række, Ligue 2.

Hazard spillede også en gang i den franske liga, men det er så mange mål, assists og trofæer siden, at man har glemt alt om det. Hov vent, var det mål og assists..? Det er vist ikke helt rigtigt. Hazard har overhovedet ikke scoret i dette års Premier League, og assists halter bestemt også efter. Kun 2 af slagsen er det blevet til, i én kamp mere end Mahrez.

Læs også: Bentekes løn – Så meget får Christian Benteke i løn

Hazard tjener Mahrez’ årsløn på halvanden måned

eden hazard

Selvfølgelig er der på forskel på Mahrez og Hazards løniveau – det skal der også være. Forskellen burde, ud fra denne sæsons stastikker, ligge sådan, at Mahrez tjener mere end Hazard. Dette er imdlertid ikke rigtig, fordi Hazard laver så mange flere penge på et år, end Mahrez nogensinde kommer til. Mahrez tjener 9,6 millioner kroner årligt, hvilket er en særdeles udmærket løn for en professionel fodboldspiller i Premier League. Sammenligningsvis laver Hazard det, der svarer til 10 gange så meget, nemlig 96 millioner kroner årligt. Dertil kommer reklamer og sponsorer.

På de næste sider fortsætter sammenligningen, bare med andre spillere. Brug piletasterne herunder