Neymar er et af de absolut mest hotte navn i fodbolden, og vi ser ham gang på gang lave lækkert fodboldmagi på banen uanset om det er for det brasilianske landshold eller om det er for FC Barcelona.

Men der er problemer under overfladen specielt i Spanien. Det fremgik af et interview Neymar Senior (altså Neymar jr.’s far) lavede med den spanske radiostation Cadena Ser. Der er for så vidt ikke nogle problemer med Neymars spilleglæde, og han er glad for FC Barcelona. Neymars løn er også fantastisk og er den tredje højeste i Barcelona. Det er den spanske stats behandling af Neymar familien, der er problemet.

Lionel Mess, Neymar og Luis Suarez (Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

Lionel Mess, Neymar og Luis Suarez (Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

Problemet ligger et helt andet sted. Neymar Senior forklarede følgende til Cadena Ser:

“Siden vi er ankommet til Spanien har vi været under angreb [fra de spanske myndigheder, red] og det gælder nu også i Brasilien. I 2½ år er vi blevet nød til at forsvare os mod alle mulige beskyldninger.”

Og det har betydning for tiden i Barcelona. Oplevelsen af at være jagede mennesker kommer til at have betydning for om familien Neymar vil blive i Barcelona eller om det er på tide at komme videre. Neymar Senior forklarer det på denne måde:

“Jeg vil ikke bruge ordet forfølgelse, men hvis arbejdsmiljøet ikke er i orden, så vil vi blive nød til at forlade Spanien, og finde et andet land at være i.”

MADRID, SPAIN - OCTOBER 01: Neymar Da Silva Santos, father of Brazilian FC Barcelona player Neymar JR, leaves the Spanish Nathional Court after testifying before judge Pablo Ruz about the case of his son's signing by the Catalan club on October 1, 2014 in Madrid, Spain. Neymar's signing is being investigated under suspicion of hiding the full cost of the player transfer fee from Brazilian club Santos and thereby avoiding million euros in tax. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Neymar Da Silva Santos (Neymar Senior) tydelig presset på vej til at vidne for den spanske nationale domstol om salgsbeløbet ved salget af Neymar junior fra den brasialianske klub Santos. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Neymar Senior er dog ikke afvisende for at de bliver i Barcelona, men skatteproblemerne skal håndteres.

“Vi er begyndt at forhandle en ny kontrakt, men disse udefrakommende problemer bekymrer os, og de SKAL løses.”

At miste Neymar Junior vil være katastrofalt for FC Barcelona. Med kun 23 år på bagen og stadig store udviklingspotentialer, så må Neymar betragtes som en kronprins på nuværende tidspunkt til at overtage rollen som verdens bedste fodboldspiller, når Messi og Ronaldo på et tidspunkt går på “pension”.

Disse klubber står parat, hvis Neymar beslutter at rykke videre

Der er i bund og grund to ligaer, der virker til at have muligheden for at håndtere en spiller som Neymar. Den italienske er stadig for svag, men kunne være et alternativ, hvis alt andet fejler.

Bundesligaen og her ser vi faktisk kun Bayern München som en klub med det format, der vil være forventeligt for en spiller af Neymars kaliber. Det der så igen straks taler imod Bundesligaen er, at det er i Tyskland, og hvis familien Neymar har problemer med skattevæsenet i Spanien, så er sandsynligheden for at det samme sker i Tyskland ret markant.

I England er skattesystemet imidlertid markant anderledes, og det kunne nok forventes, at det er Premier League, der ville være næste mål for Neymar, hvis de ikke kommer overens med det spanske skattevæsen. Alle holdene i den bedre del af Premier League vil naturligvis hungre efter en spiller som Neymar, men der skal store penge på bordet, og med mindre der kommer en stor pose penge fra en ukendt sponsor, så vurderer fodboldspilleren, at der umiddelbart kun er 3 klubber i spil, som kan smide det der skal til: Manchester United, Manchester City og Chelsea.

Læs også:

Afsløring: Her er prisen på Aubameyang

Eksperter: Her er Danmarks nye landstræner