Et læk af mere end 11,5 millioner dokumenter fra advokatvirksomheden Mossack Fonseca har resulteret i, at en lang række sportsfolk er blevet afsløret i at skjule penge på eksempelvis Panama.

Foto: Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images

Foto: Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images

De to tidligere danske landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen har ifølge DR brugt firmaer i skatteskjul til at gemme penge for de danske skattemyndigheder.

Af dokumenterne fremgår det, at Brian Steen Nielsen på de Britiske Jomfruøer stiftede et selskab tilbage i 2002 ved navn Ress Star Team, mens Marc Rieper i 2007 stiftede et selskavb ved navn Bolsover Corp i Panama.

Kort fortalt går skattefidusen ud på, at advokatvirksomheden Mossack Fonseca sørger for at såkaldte stråmænd kommer til at stå i spidsen for de oprettede selskaber. De får titlen som direktør, men det er ganske givet ren proforma. Stifteren af selskabet bliver nemlig “Power of Attorney”, det vi på dansk kalder ejere af en fuldmagt.

Stifteren af selskabet ejer og råder dermed over hele selskabets kapital.

Rieper og Steen Nielsen har derefter via en bank, som ikke har underlagt nogen som helst regler om indberetning til de danske skattemyndigheder, overført penge hjem til Danmark fra deres skattely.

DR råder over flere dokumenter med Brian Steen Nielsens underskrift som vidner om, at han har haft noget med dette at gøre.

I juli 2010 vælger han nemlig at lukke sit selskab, Ress Star Team. På papiret fremgår det, at Steen Nielsen selv vil møde op i Luxembourg og hente pengene.

Både Marc Rieper og Brian Steen Nielsen nægter ethvert kendskab til selskaberne, og har nægtet at udtale sig.

Læs også: Afsløring: Det sagde Klopp til Kane efter kampen